IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусни печени зеленчуци

19 октомври 2014 08 51

Лесна и здравословна рецепта

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Много хора се заблуждават, че вкусната храна не може да е здравословна и обратно – полезните ястия със сигурност няма как да имат добър вкус. Е, това със сигурност не е вярно! Има много рецепти, които доказват точно обратното. Ако вземем например, най-обикновените печени зеленчуци – те със сигурност се отличават с прекрасен вкус и са източник на много полезни хранителни вещества.

Ето ви едно предложение за вкусни зеленчуци и как да ги приготвите стъпка по стъпка. Единственото, което трябва да направите, е да си отделите половин час и да се снабдите със следните продукти:

– 15-20 стръка аспержи – нарязани на средно големи парчета;

– 1 голяма глава червен лук – белена и нарязана на големи парчета;

– 1 цяла червена чушка – нарязана на големи парчета;

– 230 грама гъби (всякакъв вид) – ако са по-големи, ги разрежете наполовина;

– 1 средно голям патладжан – нарязан на големи парчета;

– ½ продълговата тиква – обелена и нарязана на големи парчета;

– 3 скилидки смлян чесън;

– сол и черен пипер на вкус;

– сос за овкусяване по ваш избор (например соев сос);

– 1/3 чаша зехтин;

* Продуктите са достатъчни за осем порции печени зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 230 градуса. Комбинирайте всички нарязани зеленчуци в голяма купа.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Полейте ги със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте, за да може всички зеленчуци да се овкусят добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Подредете зеленчуците в две тави, за да осигурите пространство между тях. Печете в продължение на 20 минути, като през това време разклащате тавите по най-малко два пъти. Ако е необходимо печете още 5-10 минути, докато всички зеленчуци станат готови.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Сервирайте зеленчуците самостоятелно или като гарнитура към друга храна.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари