IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доматена супа с пармезанови крутони

18 януари 2015 10 01

Вкусно предложение за обяд или вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Супата винаги е чудесен избор за храна. Освен това тя има и друг голям плюс – приготвя се бързо и ако сте достатъчно способни в кухнята, може да сътворите някои по-нестандартни вариации на традиционните супи.

Например, добре познатата доматена супа може да бъде още по-изкушаваща с пармезанови крутони. Ако това ви изглежда интересна идея, ето и нашето предложение:

Необходими продукти за доматена супа с пармезанови крутони:

За супата:

– 1 супена лъжица масло;

– 1 супена лъжица зехтин;

– 1 скилидка чесън – смлян или настърган;

– 1 глава лук – ситно нарязана на кубчета;

– 3 големи моркова – обелени и нарязани на малки кубчета;

– 2 супени лъжици лютеница;

– 3 консерви с цели домати;

– зеленчуков бульон, разтворен в 900 милилитра вода;

– 1 чаена чаша вода;

– 1/2 чаша течна сметана;

– сол и черен пипер на вкус;

– 2 супени лъжици пресен магданоз – нарязан на ситно;

– 2 супени лъжици пресен босилек – нарязан на ситно;

За крутоните:

– ½ багета – нарязана на шайби;

– ½ чаша настърган пармезан;

– пресен босилек за декорация;

Начин на приготвяне:

1. В достатъчно голям съд разтопете маслото на средно-висока температура. След това добавете лука, чесъна и морковите. Разбъркайте добре и гответе в продължение на 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Добавете лютеницата и отново разбъркайте. Оставете на котлона за 2-3 минути. Добавете консервите с цели домати, заедно с течността им. Прибавете зеленчуковия бульон и водата. Разбъркайте и оставете супата да заври. След това намалете температурата на котлона, покрийте тенджерата и оставете доматената супа да къкри в продължение на 15-20 минути (по-дълго, ако имате достатъчно време).

Снимка: thepioneerwoman.com

3. След това използвайте пасатор, за да пасирате доматите. След това добавете течната сметана, солта, черния пипер, магданоза и босилека. Оставете супата да къкри още 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. За да направите крутоните, поръсете парчетата багета с малко зехтин. След това поставете по малко количество пармезан в незалепващ тиган. Сложете всяко парче багета върху пармезана. Загрейте котлона до средна температура и изчакайте, докато пармезанът се разтопи. След това обърнете багетата от другата страна за кратко.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Сервирайте доматената супа, слагайки две багети отгоре и гарнирайки с пресен босилек по желание. Да ви е сладко!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
,,Три консерви цели домати"-от това по -точно указано количество -здраве му кажи.Сега се срещат и толкова големи молкови ,че това описание може да означава почти 800-900гр.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар