IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гуакамоле с печена царевица

17 май 2015 09 40

Лесно и вкусно ястие

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Гуакамолето е популярно ястие от мексиканската кухня.

Говори се, че историята му започва още от индианското племе ацтеки, а името си гуакамолето получава от ацтекската дума Ahuacamolli (Ahuacatl – „авокадо“ и molli – „сос“).

Съществуват много разновидности на мексиканското ястие, като ние ще ви представим именно една от тях.

Новата съставка към гуакамолето ще бъде печената царевица, която също е много популярна в кухнята в Мексико.

Ако вече сте заинтригувани от предложението ни, вижте какви продукти ще са ви необходими, за да приготвите гуакамоле с царевица.

Добрата новина е, че ще са ви необходими само около 20 минути!

Съставки:

– 3 кочана печена царевица – само зърната;

– 6 броя авокадо – нарязано на кубчета;

– 1 голям домат – нарязан на кубчета;

– 1/3 чаша лук – нарязан на ситно;

– 2 скилидки чесън – смлян;

– 1 малка зелена люта чушка – нарязана на ситно;

– 1 лайм – изстискан;

– ½ лъжичка сол;

– 1/4 чаена лъжичка кимион;

– магданоз за декорация;

* Съвет: За да нарежете по-добре авокадото, разрежете го на две половини. След това премахнете ядката и разрежете на парчета двете половини, без да махате кората. След това отстранете вътрешността на авокадото с лъжица.

Снимка: thepioneerwoman.com

Как да го приготвите:

1. В достатъчно голяма купа смесете всички съставки без магданоза. Сложете и подправките.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Разбъркайте, за да смесите добре всички продукти.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Накрая декорирайте с няколко листенца магданоз. При желание може да консумирате с царевичен чипс.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари