IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Ловато: Да имаш анорексия или булимия не е избор

13 ноември 2014 12 06

Певицата защитава хората с хранително разстройство

Деми Ловато; Снимка: Getty Images

Деми Ловато; Снимка: Getty Images

Деми Ловато е дългогодишен защитник на борещите се с хранителни разстройства. Сега певицата отново дава гласност на този сериозен проблем, като призовава хората да преосмислят начина, по който гледат на страдащите от анорексия и булимия.

Както е известно, самата Деми е имала хранително разстройство в миналото. Ето защо тя публикува в своя Twitter акаунт:

„Психичното заболяване може да се изолира. Благодаря, DBSAlliance, за това, че ми показахте силата на партньорската подкрепа“.

След това музикалната звезда продължи, като отбеляза, че силата на човек се крие в това, че е способен да превъзмогне своите демони, независимо, че е бил болен и уморен дълго време.

„Има голямо неразбиране, че анорексията и/или булимията е избор. Вие често чувате хората да казват неща като: „Защо тя просто не започне да се храни?“ или дори „Просто спри да повръщаш“, споделя още Ловато.

Според певицата има невежество и липса на образование по тези важни въпроси, които обаче засягат много хора и причиняват трагедии всеки ден. Деми пише още, че гладът не е диета и че с повръщане нито една жена или мъж няма да постигне желаната фигура.„Време е да започнете да приемате психичните заболявания толкова сериозно, колкото физическите заболявания“, споделя още тя.

Деми Ловато развива своето хранително разстройство, още когато е на 12-13 години. По тази причина тя е толкова загрижена за хората с този проблем и иска да направи всички по-осведомени по този въпрос.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари