IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тазгодишните победители на Златните глобуси

12 януари 2015 08 09

Кой с каква награда си тръгна

Джулиан Мур; Снимка: Getty Images

Джулиан Мур; Снимка: Getty Images

Едни от най-известните актриси и актьори се разходиха по червения килим на Златните глобуси, като най-отличилите се от тях заслужено си тръгнаха с награди.

Събитието се състоя тази нощ в Бевърли Хилс и се смята за предвестник на Оскарите. Щастливи след официалната церемония, със статуетка в ръка, си тръгнаха Джулиан Мур за най-добра драматична актриса, Ейми Адамс за най-добра актриса в комедия или мюзикъл, Еди Редмейн за най-добър драматичен актьор и много други.

Отличеният със статуетка най-добър драматичен филм тази година е „Юношество“ (на Ричърд Линклейтър), а най-добрият комедиен филм или мюзикъл се оказа „Гранд Хотел Будапеща“ на американския режисьор Уес Андерсън.

Как да си дресираш дракон 2“ пък беше определен за най-добрата анимация през изминалата година, а руската продукция „Левиатан“ бе избрана за най-добрия чуждестранен филм.

Световните кинозвезди показаха своята съпричастност към трагедията в Париж, като се  появиха с надписи „Аз съм Шарли”, а в началото на церемонията станаха на крака и започнаха да аплодират в памет на жертвите при атентатите във Франция.

"Няма да вървим в страх.. аз съм Шарли", обяви и Джордж Клуни, получавайки наградата си за цялостно творчество.

Актьорът, режисьор, продуцент и носител на "Оскар" припомни, че "милиони хора, не само в Париж, но и в  целия свят, са се включили във вчерашните антитерористични шествия - християни, евреи и мюсюлмани - за да кажат, че няма да вървим в страх". "Тогава аз съм Шарли", каза той, отдавайки почит на жертвите при атентатите във френската столица.

А сега влезте в нашата галерия и разгледайте тазгодишните печеливши на Златните глобуси.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари