IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честит рожден ден на Алесандра Амброзио!

11 април 2015 05 06

В момента тя е едно от най-популярните лица на модата

Алесандра Амброзио; Снимка: Getty Images

Алесандра Амброзио; Снимка: Getty Images

Днес очарователната и много красива Алесандра Амброзио навършва 34 години. Тя е родена в Бразилия, но родителите ѝ имат италиански и полски произход.

Още от малка Алесандра усеща какво е призванието ѝ и решава, че иска да бъде модел. На 12 години се записва на курс за модели, а на 14 години е една от финалистките в елитен конкурс в родната ѝ Бразилия.

Истинският успех на красавицата идва, когато тя се появява на корицата на бразилското списание Elle. След това следват редица появи в кампании на Guess, Revlon, Christian Dior, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Next, Armani Exchange, PINK и други.

На модния подиум пък Алесандра е дефилирала за дизайнери като Prada, Chanel и Oscar de la Renta. Ликът ѝ се появява на кориците на най-известните модни списания в света.

През 2004 година Амброзио стартира своя линия бански костюми, като само за първия месец на пазара, продава повече от 10 000 бройки. Пролетта на 2014 година пък моделът стартира собствена модна марка в партньорство с американската компания Cherokee. Линията включва както ежедневни дрехи, така и официални облекла.

От 2004 година Алесандра е част от семейството на Victoria's Secret и едно от най-отличителните им лица. Красавицата има и няколко телевизионни изяви, включително в епизод на сериала „Как се запознах с майка ви“.

През 2012 година моделът е класирана на 6-то място в класация на списание Forbes за най-печелившите модели (същата година е спечелила 6,6 милиона долара). Освен всичко друго Алесандра е и посланик от националното Общество на множествената склероза.

Снимка: Instagram

Наред със супер успешна модна кариера, бразилката успява да бъде и страхотна майка и съпруга. През 2008 година Амброзио се сгодява за бизнесмена Джейми Мазур. Същата година през месец август се ражда тяхната дъщеря Аня. През 2012 година Алесандра стана горда майка на второ дете – син на име Ноа.

Влезте в нашата галерия и разгледайте прекрасната Алесандра – от модните списания до ежедневието.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари