IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дебютът на Шакира, бляскавата Наоми Кембъл и тънката Ким Кардашян – звездите на Met Gala 2024

7 май 2024 18 00

Кой как дойде на най-бляскавото модно събитие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Докато българите хапвахме меки козунаци, вкусно агнешко и домашни курабии, модата в Ню Йорк се пробуди и се разходи по стълбите пред музея „Метрополитън“ за поредната Met Gala. 

Тазгодишното събитие бе под наслов „Спящи красавици: Пробуждаща се мода“ и събра на едно място най-видните лица от развлекателния бизнес. Модни икони, легендарни изпълнители, известни актриси и актьори, забележителни модели – всички те бяха гости на най-бляскавото модно събитие, организирано от Vogue и Анна Уинтур. Тази година домакини бяха Дженифър Лопес, Зендая, Крис Хемсуърт и Bad Bunny.

Въпреки че всеки чака събитието с нетърпение, достъпът до него е строго ограничен. Гостите са само с покани, а вътре в самата зала е забранено използването на телефони. Социалните мрежи също попадат в черния списък, за да се запази мистерията около събитието, за което билетите са най-трудни за намиране. Разбира се, самият музей „Метрополитън“ също има строги правила с цел запазване на експонатите, които остават в него до септември месец.

Тази година имаше няколко звезди, които не присъстваха на Met Gala, въпреки че бяха поканени. Сред тях бяха Риана, Блейк Лайвли, Тейлър Суифт, Бен Афлек, Лейди Гага и Кейти Пери. Въпреки че Дженифър Лопес бе сред домакините на събитието, съпругът ѝ остана извън светлината на прожекторите заради професионални ангажименти, които го задържали в Лос Анджелис.

От друга страна, Шакира направи дебюта си на червения килим в Ню Йорк, носейки красива червена рокля. Актьорът Джеф Голдблум също стъпи на емблематичните стълби за първи път, носейки класически черен костюм с бяла риза и черно елече.

Ето как звездите пристигнаха на Met Gala 2024

Кендъл Дженър

Моделката отново впечатли с визия, носейки уникална рокля от Александър Маккуин. Тя е първият човек, който носи визията от колекцията за есен 1999 година, направена от дизайнера за Givenchy. 28-годишната Дженър се появи на емблематичните стъпала в дреха, която никога досега не е носена от човек, както самата тя каза от червения килим. Преди това роклята е била показвана само на манекен.

Роклята се отличава с изрязано дупе, високо деколте и зашеметяващи детайли с мъниста по цялата повърхност. Тоалетът напълно улови тазгодишната тема „Спящи красавици: Пробуждане на модата“, тъй като е бил запазен в продължение на 25 години и буквално може да се приеме за спяща красота.

Кендъл Дженър

Снимки: Getty Images

И въпреки че Кендъл получава невероятната възможност да носи роклята, тя няма право да я преправя. За нейно щастие, дрехата ѝ паснала като по поръчка. Моделката завърши визията с ултрадълга и къдрава прическа, която се сливаше безпроблемно с мънистата по ръцете ѝ. Стилистът Дани Мишел добави към роклята над 100 000 мъниста и пайети.

Ким Кардашян

Сестрата на Кендъл – Ким Кардашян – отново предизвика шумотевица с появата си на Met Gala. Тя се появи в прозрачна рокля от Margiela на дизайнера Джон Галиано, която се отличаваше с дълъг шлейф, включващ листа и флорални акценти. Въпреки че нейната леденоруса коса перфектно подчертаваше среброто в роклята, Кардашян омаловажи останалата част от външния си вид, като носеше естествени вълни в косата и фин грим, включително блестящи сребристи сенки за очи.

Ким Кардашян

Снимка: Getty Images

Разбира се, най-привличащата вниманието част от нейния ансамбъл беше сребристият корсет, който придаваше на Ким драстично малка талия. В един момент тя трябваше да получава помощ от присъстващите, за да се изкачи по стълбите, тъй като движенията ѝ бяха ограничени заради роклята.

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл превърна червения килим в Ню Йорк в свое собствено дефиле. 53-годишната моделка се разходи по стълбите на „Метрополитън“ с рокля, напълно пасваща на дрескода.

Наоми Кембъл

Снимка: Getty Images

Кембъл блестеше в рокля от Burberry, украсена с ресни с пайети, със семпло V-образно деколте и тънки презрамки. Тя оформи дългата си коса в страничен път и добави ослепителни висящи платинени обеци Briony Raymond с изумрудено изрязани диаманти. Иконата на модната индустрия присъства на събитието заедно с Даниел Лий, главен креативен директор на Burberry.

Памела Андерсън

Памела Андерсън наруши похода си без грим в името на Met Gala. Това е първият път, в който звездата стъпва на червения килим в Ню Йорк и определено го направи подобаващо.

Памела Андерсън

Снимка: Getty Images

Секссимволът на 90-те години донесе своя елегантен стил на емблематичните стъпала на 6 май, обличайки зашеметяваща рокля от Oscar de la Renta с украшение за глава от изкуствена кожа на Noel Stewart. Ефирната рокля включваше набран корсаж и красива пола с драматичен шлейф. Блестящите бижута от Pandora добавиха още повече елегантност към ансамбъла. Андерсън, която е посланик на марката, избра розови и бели диаманти, съдържащи близо 200 карата. Колието ѝ беше истинската звезда във визията, докато двойната верижка се спускаше по гърба ѝ.

Русата коса на Памела беше оформена в стил от 90-те, а към нея бе добавено и пернато украшение. Гримът на звездата е дело на легендарната гримьорка Пат Макграт.

Джеф Голдблум

Още един дебют на Met Gala! Джеф Голдблум най-накрая получи своята покана и се присъедини към дългия списък от звездни имена, избрани от Vogue за бляскавата вечер.

Джеф Голдблум

Снимка: Getty Images

71-годишният актьор донесе емблематичния си чар в Ню Йорк, носейки свободен черен костюм с бяла риза и черно елече. Той допълни визията с бяла папийонка и кремав шал, като в ръцете си държеше ръкавици в цвят слонова кост. Голдблум също така носеше две искрящи флорални брошки от Tiffany, идеално подхождащи на дрескода „Градината на времето“.

Кая Гербер

Кая Гербер

Снимка: Getty Images

Синди Крауфорд не беше сред гостите на тазгодишната Met Gala, но дъщеря ѝ Кая Гербер напомни за нейния стил и красота. Младата дама носеше дълга до пода рокля от Prada без презрамки, която включваше пернати пайети. Звездата също така оформи косата си с голям обем, напомняйки за емблематичния стил на Крауфорд от 90-те години.

Шакира

Шакира също беше сред дебютантките тази година, носейки шикозна червена рокля от Carolina Herrera с флорални мотиви. Тоалетът с дълбоко деколте включваше странични изрязани участъци и диамантени декорации, включително висулка с цветя, поставена в центъра. Шакира допълни роклята с дълга до пода наметка, която се състоеше от драматични набраздени ръкави, които приличаха на листенца от роза.

Шакира Гети

Снимка: Getty Images

Що се отнася до нейния стил на красота, Шакира избра мек грим и увеличи обема на къдравата си прическа.

Другите впечатляващи звезди на червения килим вижте в галерията ни:

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари