IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаете за избелването на зъбите

4 юли 2014 10 50

Не е нужно процедурата да е скъпа, а да запазите ефекта за дълго

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички желаем холивудска усмивка, която повечето хора свързват с белотата на зъбите. Това не означава непременно, че трябва да се изръсим подобаващо солидно, за да се сдобием с подобен блясък на зъбите си. Избелването на зъбите има различни форми, които могат да бъдат направени професионално в зъболекарски кабинет, но също така и в домашни условия с помощта на ленти, гелове и пасти. Информацията по този въпрос не е малко, но въпреки това има някои неща за избелването, които много хора не знаят. Ето кои са те.

1. Ключът е здравето на зъбите.

Ако по зъбите ви има петна, които се дължат на лоша хигиена, избелването не е добра идея за състоянието им. Често именно тази процедура може да влоши здравето им, поради факта, че на определени места продуктът за избелване може да се задържи в нездравите зони и да разруши емайла.

2. Болката е често срещана.

Основният страничен ефект от избелването на зъбите е повишаване на тяхната чувствителност и възпаление на венците. По-рядко срещан страничен ефект са киселините в стомаха и гадене, причинено от поглъщане на продукта.

3.Подготовката.

Точно преди избелването на зъбите най-добре е да ги миете с паста за зъби, която съдържа органични съставки като алое вера. Това ще намали чувствителността им и ще успокои венците.

4. Инструкциите си имат причина.

Преди и по време на процедурата за избелването на зъбите, важно е да сте прочели инструкциите и да ги спазвате. Оставянето на лентите или шините върху зъбите по-дълго време, отколкото е посочено, няма да доведе до по-добро избелване. Най-много да предизвикате реакция на венците и раздразнения.

5. Не прекалявайте.

Ако търсите перфектното избелване на зъбите си, може би никога няма да сте доволни. По принцип неписано правило е да следите белотата им да отговаря на белия цвят на очите ви.

6. Естествени средства.

Съществуват мнения, че ягодите и обелките на бананите помагат за избелването на зъбите. Ягодите съдържат ябълчена киселина, която е съставка и в избелващите пасти за зъби. Ябълка, целина, моркови и цитрусови плодове увеличават производството на слюнка и улесняват премахването на петната по зъбите.

7. Не е постоянно.

Без значение как и кога избелвате зъбите си, ефектът не е постоянен. Повечето процедури са с трайност около 6 месеца до 2 години, но всичко зависи от това как поддържате хигиената на зъбите, както и от храната, с която се храните.

8. Без кафе и зелен чай за две седмици.

Това е периодът, в който някои храни и напитки трябва да са под карантина в менюто ви. Кафето или чаят след избелване може да причинят оцветяване на зъбите и да съсипят резултата.

9. Пийте много вода.

Това изглежда е отговорът на всички проблеми в живота. Водата най-добре отмива остатъците от храна, захари и други замърсявания, които се натрупват по зъбите.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Естет ( преди 9 години )
Кой казва , кой реши , че да имаш избелени зъби ставаш по - красива ( в ) ; напротив с избелени зъби човек изглежда грозен . Бог ни е създал с нашият - естествен цвят на зъбите и той е най - добрият - идеалният за нас . Избелването разрушава зъбите . Избелващото вещество е киселина .... мислете откъде след няолко години ще си купувате чене .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
може би най-вече дали са здрави зъбите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар