IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с менструалната болка

2 декември 2014 11 13

Избавете се от нея по абсолютно естествен път

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички жени страдат от болки в корема и то най-вече в един определен период от месеца. Едва ли има дама, която не е ставала жертва на нетърпимите мускулни спазми по време на менструация. Вместо да приемате лекарства срещу нетърпимата болка обаче, по-добре заложете на напълно натурални лекове, с които да се борите срещу нея. По-естественият подход винаги е предпочитан пред медикаментите от аптеката.

Ето и няколко начина, с чиято помощ може да се борите срещу болката в корема:

1. Вземете гореща вана или душ. Топлината ще помогне на притока ви на кръв да стигне до тазовата област и по този начин мускулите ви ще успеят да се отпуснат. Резултатът – значително намаляване на мускулните спазми и силната болка по време на менструация.

2. Използвайте електрическа възглавница. Тъй като няма как да стоите под душа или във ваната по цял ден, възползвайте се от облекчаващото действие на електрическата възглавница. С нейна помощ ще осигурите постоянно облекчение на маточните мускули.

3. Тренирайте. Известно е, че когато човек тренира, тялото му отделя хормоните на щастието – ендорфини. Те имат силата значително да намалят коремните болки по време на менструация. Упражненията могат да се борят срещу настоящите болки, но и имат възможността да намалят интензивността на спазмите. Може да опитате да наблегнете на тренировките около седмица преди вашия цикъл за по-добри резултати. Доказано е, че жените, които се упражняват редовно, страдат от по-леки мускулни болки.

4. Пийте чай от джинджифил и канела. Приемът на всяка топла течност може да намали малка част от менструалната болка, но тайната тук е друга. Джинджифилът има дълга история като ефективно средство за борба срещу болката, а за канелата се счита, че има противовъзпалително действие. Ето защо и двата вида чайове са подходящи за намаляване на маточните спазми.

5. Практикувайте йога. Според скорошно проучване един определен вид йога, а именно Йога Нидра, може да облекчи менструалните болки и дори да помогне с други проблеми в този период от месеца като обилно течение, например. Йога Нидра се фокусира върху дълбоката релаксация и включва медитация. Добрите резултати се дължат на факта, че дълбоката релаксация се свързва с намаляването на хормоните, които имат ключова роля при менструацията.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Тия съвети със сигурност ги е писал мъж! Вземете гореща вана или душ?! Абе, вие знаете ли какъв кръвоизлив ще си докарате? А това пък да тренираш когато не можеш да си стоиш на краката от болка направо изби рибата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Сандра ( преди 9 години )
Просто си купете Магнезий от най-близката аптека, защото горните пет точки категорично няма да ви помогнат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар