IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате перфектни стъпала

31 август 2012 08 40

Експертни съвети за безупречен домашен педикюр

Снимка:Dreamstime

Снимка:Dreamstime

Красивият педикюр е нещо, което със сигурност е важно за цялостната визия на една жена. Той е задължителен през лятото, когато ходилата се виждат през сандалите и отворените обувки. Но дори и да се разхождате боси у дома, пак ще ви е приятно, ако стъпалата ви изглевждат добре.

Предлагаме ви няколко съвети от професионалния педикюрист Дейвид Бартън, за това как можете да оформите своя педикюр сами сред уюта на собствения си дом.

На първо място трябва да се снабдите с качествени инструменти за педикюр. Те ще ви позволят да оформите своите стъпала и нокти, толкова перфектно, сякаш сте били под грижите на специалист в студио за красота. Колкото по професионални са инструментите ви, толкова по-ефективно ще премахнете твърдата, суха и напукана кожа от стъпалата си и то без наличието на неприятни усещания.

1. Винаги започвайте чрез премахването на сухата и мъртва кожа от стъпалата на краката си. Преди това е добре да ги огледате, за да можете да набележите проблемните области и да се съсредоточите върху тях като щадите по-нежни зони.

2. След първоначалната оценка на краката може и да установите, че има зони, които искат по-голямо съсредоточаване (например, мазоли) и по-голямо внимание към детайла.

3. Накиснете краката в хладка/топла вода

4. Обикновено трябва да започнете с по-грубата кюрета (ренде), с която да почистите по-твърдите кожни участъци, а с по-фината да дооформите по нежните места.

5. След това направете на вашите стъпала една старателна ексфолиация, с която да отстраните и последната мъртва кожа. Ексфолиантите съдържат съставки, които стимулират кръвообращението и тонизират кожата.

6. След това подсушете краката си с чиста кърпа и с нежни потупвания.

7. Време е да се заемете с пръстите. Леко натиснете назад кожичките, с подходящ инструмент. Ако са по-големи - изрежете ги.

8. Изпилете ноктите и ги разгледайте за врастнали в кожата участъци.

9. Масажирайте стъпалата с подхранващ крем, на основата на мента, която охлажда и хидратира кожата.

10. Преди да се лакирате, започнете с качествена, безцветна база и я изчакайте да изсъхне добре. Едва след това нанесете два тънки слоя на избрания от вас цвят лак. Отново изчакайте да изсъхне и накрая нанесете топ лак, за да запечатите цвета и да му дадете по-силен блясък.

11. Изчакайте още минимум 5 минути, за да е сигурно, че лакът е напълно сух, след което нанесете масло за омекотяване на кожичките в зоната около ноктите на краката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари