IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шуслерови соли за всеки и всичко (1 част)

19 септември 2012 08 23

Безопасен начин да подобрите здравето и външния си вид

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако ви е писнало да ви изписват лекарства, които не само, че не ви помагат, но и ви вредят, може би трябва да прибегнете до т.нар. биохимия. Терминът е въведен от Вилхелм Шуслер. Лекарят започва медицинската си практика, лекувайки травми и асистирайки при раждания, като в продължение на над 15 години използва хомеопатия за лечението на пациентите си. Терапията на доктор Шуслер използва само 12 минерала (соли), които нормално могат да бъдат открити в човешкия организъм и които консумираме всеки ден.

Приеман поотделно, всеки номер от солите има специфично действие, но комбинирани заедно 12-те минерални соли на д-р Шуслер гарантират сила и добра форма за целия организъм. Представяме ви здравословната дузина - всяка с индивидуалните си предимства.

№1 – Calcium fluoratum (Калциев флуорид)

Солта със защитна функция – за еластична съединителна тъкан и силни стави

На първата от Шуслеровите соли се приписват две важни стабилизиращи функции: от една страна калциевият флуорид се грижи за необходимата на тъканите, костите и лигаментите здравина и се наслоява в горния слой на зъбния емайл.

От друга страна тази сол е наричана „омекотител", защото възвръща еластичността на вече втвърдените и вроговени тъкани, като например белезите. По-точно казано: при състояния на слабост в областта на лигаментите и сухожилията, при увреждания на стойката и отслабване на костите, тази сол може да се приема като добавка.

За превенция срещу кариес родителите могат да дават на децата си калциев флуорид в продължение на няколко месеца. И при възрастните тези соли се грижат за здрави зъби. Една от важните функции на солта е, че предпазва от отоци, стрии и разширени вени. Помага при целулит и бръчки. Препоръчва се особено по време на бременност.

Calcium fluoratum D12 е особено подходяща за бременни , тъй като подобрява еластичността на кожата и при проблеми с вените.

Освен това е хубаво да я приемате, когато имате следните симптоми на недостиг: синеещи устни, тъмни кръгове под очите, изтощени коси, цепещи се нокти, липса на настроение, вялост.

Тя помага при отпадналост, кожни проблеми, проблеми с вените и болки в гърба след продължително стоене в изправено положение или след едностранно натоварване, при слабост на съединителната тъкан и стрии след раждане.

Научете всичко за солите на д-р Шуслер: http://www.facebook.com/schusslersalts.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Dimi ( преди 11 години )
Наистина много интересна статия. Аз пия солите от известно време и съм много долона. Затова ще е добре повече хора да нуачат за тях. Коя , какво действие има и т.н. На мен ми ги препоръча фармацефт, така че ще ми е интерсно да видя какво действие имат всички соли , а не само тези, които приемам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар