IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерна къща в гората

16 януари 2015 14 31

Тя се намира в Кънектикът, САЩ

Снимка: Specht Harpman

Снимка: Specht Harpman

Едва ли смятате, че просторните луксозни къщи с панорамни стени-прозорци са присъщи само за океанските и морските брегове. Или пък само за престижните квартали на големите градове. Една такава къща изглежда чудесно и заобиколена от дървета в гората, например.

Проектът „Weston Residence“ на нюйоркско-тексаската архитектурна фирма Specht Harpman впечатлява със своя размер, архитектура и обран интериор. Къщата е завършена през 2013 година и представлява страхотен луксозен семеен дом, намиращ се в Кънектикът, САЩ.

Едно от очарованията на имота е, че е сгушен в котловина, в непосредствена близост до река. От една страна архитектурата на къщата се различава от околната среда, но от друга се слива с нея по един прекрасен начин с помощта на естествените си цветове.

Терасирането на дома е начин архитектите да „опитомят“ природата и да използват максимално мястото за строеж. Спалните са позиционирани от външната страна на къщата, давайки усещане, че човек се слива със заобикалящата го природа.

Влезте в нашата галерия и разгледайте как изглежда една модерна къща в гората. Допада ли ви?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари