IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите грешки с фон дьо тена

30 декември 2015 15 20

Козметичният продукт може да изиграе лоша шега

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Да успеете да намерите, поставите и задържите на мястото му един фон дьо тен е изключително важно за начина, по който изглеждате.

Именно тези цели са изключително трудни за постигане и изискват специални съвети.

Обобщихме за вас най-честите проблеми, които жените имат с козметичния продукт и техните решения.

Оказва се, че голяма част от дамите допускат едни и същи грешки, които са отговорни за несъвършения външен вид и незадоволителните резултати.

Ето и най-често срещаните проблеми с коварния продукт.

1. Търсите същия нюанс като на кожата ви

Много жени се стремят да открият цвета, който е най-близък до техния естествен и резултатът е по-скоро ефект на „измита“ кожа. За да избегнете това, спрете се на една идея по-топъл тон, който ще изглежда по-естествен и подчертаващ предимствата на вашия естествен.

2. Залагате на плътно покриване

Без значение дали искате да прикриете разлика в цветовете, зачервявания или бръчки, използването на голямо количество е голяма грешка. По този начин вместо да заличите, ще подчертаете недостатъците и дори е възможно да акцентирате върху тях. Вместо това, използвайте основа и хайлайтер, за да подобрите цялостния външен вид.

3. Използвате неподходяща консистенция

Без значение какъв вид фон дьо тен използвате, той трябва да се слива с кожата ви в момента, в който го нанесете върху лицето. По този начин ще получавате покривност без утежняване. Пудрите могат да подчертаят бръчките при дами със суха кожа, а течните е възможно да изглеждат лъщящи върху мазна кожа.

4. Мислите, че фон дьо тен-ът състарява

Това разпространено и невярно твърдение е в следствие на неправилно използване на козметичния продукт. Правилната формула, консистенция и цвят не само, че прикриват недостатъците и подчертават предимствата на лицето и кожата, но и ни правят да изглеждаме значително по-млади, отколкото сме в действителност.

5. Нанасяте всичко и навсякъде

Правилният начин да нанасяте фон дьо тен е в малко количество и след това да слеете с пудра. Добре е да се фокусирате върху зоните, на които искате да нанесете някаква корекция. Разнасянето с пръсти е препоръчително, тъй като по този начин си осигурявате естествен и незабелязващ се съвършен вид. Не прекалявайте и с пудрата – тя трябва да бъде само там, където наистина има нужда да бъде.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари