IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за домашно боядисване на косата

29 ноември 2013 07 00

Какво трябва да знаете преди да започнете с промяната на цвета

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Боядисването на косата е ежемесечен ангажимент, който освен финанси, изисква и свободно време. Налага се да съобразявате графика си с този на своя фризьор, както и да отделяте значителна сума пари на определен период от време.

Професионалното боядисване е задължително в случаите, когато искате да промените цвета на косата си драстично. Във всички други случаи, спокойно може да заложите на домашното боядисване. За да не се притеснявате от резултата, ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

1. Трябва да подготвите косата си. Това е един от най-добрите съвети, що се отнася до боядисването на косата. Трябва да измиете косата си 24 часа преди третирането с боя, за да позволите на натуралните ѝ масла да се натрупат по нея. По този начин косата ще си изгради по-голяма защита срещу суровите химикали на боята. Още повече, по този начин цветът ще се задържи по-дълго време. Също така избягвайте третирането на косата със сешоар непосредствено преди боядисването, тъй като по този начин също може да премахнете натуралните масла със защитна функция.


2. Изберете подходящия цвят. Той трябва да е няколко нюанса по-светъл или по-тъмен от вашия собствен цвят. Ако все пак имате притеснения за това дали ще можете да покриете косата си равномерно, купете си безамонячна боя. По този начин ще се защитите от неприятни резултати, имайки предвид, че този вид бои не издържат толкова дълго, а и не променят цвета значително. Не забравяйте, че не трябва да искате прекалено голям скок в цветовете, тъй като подобно нещо се постига най-лесно и качествено от професионалист.

3. Сложете правилните пропорции обезцветител. Във всяка опаковка боя има боя и обезцветител, които трябва да смесите. Ако искате по-светъл цвят обаче, трябва да смесите боята с обезцветител със сила 20. В случай, че желаете да получите по-тъмен цвят на косата – изберете такъв със сила 10. Винаги слагайте боята за коса в пластмасов контейнер, никога в метален.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

K ( преди 10 години )
нищо ново всичко това се знае от всека жена което се боядисва в къщи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
e ( преди 10 години )
Разочарована съм, не видях никакви съвети, само едно обещаващо заглавие за такива.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар