IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гладки вълни в косите през лятото

6 юни 2014 12 50

Пет съвета за лесно поддържане на красиви къдрици и гладка коса през лятото

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото е сезон, който изисква перфектни умения, за да поддържаме красиви вълни и гладки кичури в косите. Влажността и топлината могат да причинят разпиляването на космите на хиляди нишки, които развалят цялостната визия на косата.

Правата коса в един момент се сдобива с леки естествени вълни, а чупливата – с много разпилени косми в кичурите. Може би ви е минавала през ума мисълта да се откажете дори от спорта за три месеца, докато трае жегата, за да запазите блясъка на косата си. Все пак това е налудничава идея, защото има много начини да поддържате красотата ѝ.

За да предотвратите появяването на нежелани вълни и къдрици, имате нужда само от правилни продукти и някои малки хитрини в ежедневните грижи. След това няма дори да се налага да мислите как изглежда изобщо косата ви. Ето как да имате блестяща и гладка коса от юни до септември.

Подстрижете се

Коса, която е склонна към лесно накъсване и разпиляване, трябва да поддържате винаги с идеални върхове. Стилистът ви най-добре ще избере каква подстрижка е подходяща за вашата чуплива коса или такава, която е склонна към къдрене. През лятото косата расте бързо, така че не се колебайте да се освободите от излишната ѝ дължина.

Грижа под душа

Използвайте шампоан и балсам, които са с формула специално против начупване на косата. Търсете шампоани, на които пише, че са за изглаждане, за сух скалп или ултрахидратиращи. Или такива, които са специално разработени за чуплива или къдрава коса. Използвайте гребен с широки зъбци, за да разнесете добре продуктите за коса. Балсамът задължително оставяйте да действа в продължение на няколко минути и изплаквайте обилно. Не мийте косата си всеки ден, защото това допълнително ще я изсуши. Ако не харесвате формата ѝ, може само да я изплакнете с вода.

След банята

Запомнете, че трябва само да попивате мократа коса с хавлиена кърпа, без да търкате. Грапавата ѝ повърхност може да наруши структурата на кичурите и да създаде разхвърлян ефект в косите ви. Стилизиращите продукти е добре да прилагате върху леко влажна коса. Това е превантивна мярка, която се отразява по-добре върху състоянието ѝ.

Какви продукти ще ви трябват? Спрей за топлинна защита предпазва косата и запазва блясъка ѝ. Серум и спрей за блясък ѝ придават допълнителна свежест, но когато е вече суха. Продуктите на силиконова основа осигуряват защитно покритие, което помага на гладката коса да се запази такава цял ден, но понякога натежават твърде много. По възможност, използвайте за кратко сешоара или най-добре оставете косата полусуха или да изсъхне по естествен път.

Стилизиране

Суетата ви спира пред огледалото, където използвате и други стилизиращи продукти. На първо време трябва да се уверите, че те не съдържат алкохол. Той изсушава косата и често е част от формулите на лака. Четката ви за коса е добре да бъде качествена, за да не наранява повърхностния слой на косъма. Такива трябва да бъдат и топлинните инструменти. Но все пак знаете, че е добре да оставите косата си да изсъхне сама. Ако ползвате сешоар, добавете дифузер, който разсейва топлинната струя и отнема от агресивността ѝ. Ако намерението ви е да изкарате цял ден навън, трябва да защитите косата си от слънчевите лъчи.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )