IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мокра коса с ефект

1 юли 2014 08 01

Вижте как може да имате модерна прическа, без да сушите косата си

Снимка: fashionising.com

Снимка: fashionising.com

Може би сте имали един от онези дни, в които се е налагало да излезете бързо от вкъщи и то с мокра коса. Често се случва – дали на излизане от фитнеса или след набързо взет душ, но нямате време да изсушите косите си. В тези случаи креативността е от съществено значение. Но понякога мократа коса може да бъде най-лесният начин за нейното стилизиране.

Ето няколко лесни начина за прическа с мокра коса.

С диадема

Това е най-лесната и често използвана визия за прическа с мокра коса. Ако косата ви е прекалено непокорна, опитайте се да я укротите докато е още мокра с лента за коса или с диадема. Класическите аксесоари изглеждат много добре на мокра коса. За да постигнете „спретната“ прическа, добре е да загладите нейната повърхност с гел или със серум за гладки кичури, след което да сложите лента или диадема. В зависимост от стила, може да сменяте вида на аксесоарите.

Висока конска опашка

За да имате красива прическа с високо вдигната опашка, нанесете гел по цялата дължина на косата. Наведете главата си надолу и съберете добре всички кичури на върха ѝ. Отделете един тънък кичур от косата си и увийте основата на опашката, за да скриете ластика.

Непокорни кичури

За по-романтична визия намачкайте кичурите си, които преди това сте напръскали с пяна за коса. Може да използвате фиби, с които да задържите начупените кичури от едната страна или да повдигнете от двете страни едновременно.

Снимка: styleft.wordpress.com

Ниска опашка

Опашка ниско долу на тила също е прическа, която изглежда едновременно класическа и екстравагантна. Мокрите кичури съберете отзад на тила, срешете с четка, за да направите гладка повърхността и прикрепете с ластик. За по-гладък ефект може да използвате гел.


3.1 Phillip Lim SS 2014 Снимка: Getty

Кок

Разхвърляният кок е любима прическа на всички момичета с дълги коси. И е много лесно постижима. Намачкайте цялата си коса, като преди това сте нанесли пяна за коса. След това се наведете и съберете косата върху темето, завъртете около полученото „гнездо“ ластик. Може допълнително да разрошите косите си, като прокарате с кръгообразни движения дланите през косата, сякаш галите главата си.

Снимка: styleft.wordpress.com

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари