Ако всяка сутрин прекарвате безумно много време, опитвайки се да съживите слепналата се и тънка коса, е време да изпробвате няколко трика преди лягане. На сутринта няма да познаете косите си и ще станете с готова прическа.

Спете на сатенени възглавници

Сменете обикновената възглавница със сатенена. Памучните възглавници се трият в космите и провокират заплитане. Освен това сатенът е пръв приятел на кожата и пречи на образуването на бръчки.

Опашка за обем

Ако сутрин косата ви е сплескана, сложете някакъв спрей за обем или пяна и вържете косата си на хлабава опашка или кок. Така на сутринта ще станете с естествен обем.

Още по темата

Спете с маска за коса

Косата ви се нуждае от хидратация? Няма по-добро време за това от нощта. Тя ще има достатъчно време да абсорбира съставките, които да хидратират скалпа ви. Без значение дали ползвате някоя маска на козметична марка или сами сте си направили в домашни условия, винаги увивайте косата си с шапка за баня.

Не си лягайте с мокра коса

Мократа коса е по-чувствителна и лесно може да се накъса, докато се търка във възглавницата. Освен това не забравяйте, че ще изсъхне във форма, която едва ли ще ви допадне и ще се наложи да вложите в пъти повече усилия и продукти, за да я приведете във вид.

Използвайте сух шампоан преди лягане

Ако ползвате сух шампоан преди лягане, той ще има достатъчно време да попие в косата и скалпа и няма да се налага да изтръсквате излишния прах от косата си на сутринта.