IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Момчешки боб – новата популярна прическа за пролет/лято

6 май 2024 12 00

Тази визия е по-забавна и интересна от класическата версия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Не е изненадващо, че прическите боб са популярни от десетилетия, но същата тази визия с дължина от брадичката до раменете може да бъде оформена по различен начин за по-нюансиран външен вид.

Прическата „момчешки боб“ превзема социалните мрежи, вероятно защото придава желана непринудена и необуздана визия. Все повече известни личности залагат на нея не само защото е интересна, но и защото е напълно подходяща за по-топлите месеци, които ни очакват. Също така изисква малка поддръжка, минимално количество оформяне и пасва на почти всяка форма на лицето.

Същността на прическата „момчешки боб“

Считайте момчешкия боб за елегантна прическа с една дължина, която често е прибрана зад едното или двете уши. Тя е подобна на традиционната и позната версия, но има по-андрогинен, младежки вид. Изключително гъвкава е и може да пасне на различни типове коса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julianne Hough (@juleshough)

Прическата момчешки боб е ласкателна за повечето форми на лицето и типове коса. Тя е по-къса и обикновено се подстригва на черта около главата по дължината на челюстта. Понякога е малко по-дълга или по-къса в зависимост от формата на лицето, структурата на косата или личните предпочитания.

Какво да кажете на фризьора си

Тази прическа е сравнително ясна, без сложно наслояване или ъгъл. Когато влезете в салона, помолете за подстригване на черта с минимално наслояване, което да придаде на косата чист и остър вид по целия периметър. Може да донесете снимки със себе си на модели, които имат същата форма на лицето и тип коса като вас. Така фризьорът ви ще има ясна представа за какво говорите и няма да има недоразумения и разочарования след подстригването.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jupiter (@hellojupiter)

Тази прическа е най-благоприятна за овални и сърцевидни лица. Избягвайте я или изберете по-дълга дължина под брадичката, ако имате по-късо, квадратно или кръгло лице. Ако имате естествено къдрава коса, уверете се, че стилистът отчита вашето ниво на свиване на къдриците, за да получите правилната дължина, когато косата е суха.

Как да поддържате и оформите прическата

За да запазите краищата да изглеждат по-заострени, си правете подстригване на всеки 4-6 седмици. Момчешкият боб е най-ласкателен, когато изглежда естествен и лесен. Оформете го в елегантен стил или пък го разрошете леко за по-небрежна визия.

Ако имате права коса, нанесете първо изглаждащ серум върху влажни кичури и леко масло, което ще направи прическата по-полирана и лъскава. За леки къдрици може да добавите пяна за обем или текстуриращ спрей върху влажна коса. Завършете с пръскане на лак за коса, за да фиксирате вълните на място.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #top6trends (@top6trends)

Къдравата коса може да има същия остър ръб, но ще изглежда много по-страхотно, когато е оформена с крем за дефиниране на къдрици и дифузер. За по-завършен външен вид заложете на стандартното сушене, като не забравите да нанесете термозащита преди това.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари