IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов метод за подмладяване на лицето

15 януари 2013 07 40

Процедурата включва използването на собствени мазнини

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Стара поговорка гласи, че когато жените достигнат определена възраст, те трябва да избират между това да имат хубаво лице или хубава фигура. Всъщност последни проучвания показват, че жените над 40-годишна възраст изглеждат по-млади, когато тежат няколко килограма повече. Изглежда това е лошо за дамите, които прекарват часове във фитнес залата, стягайки тялото си, но лишавайки лицето си от един по-млад вид.

За щастие, този проблем може да бъде разрешен. Нов вид лифтинг на лицето, наречен още биологичен, използва мазнини от по-обемистите места на тялото като корема или бедрата. Те се изсмукват с помощта на лазерна липосукция. Веднъж взети, мазнините се пречистват и се инжектират в лицето за естествен обем. Пациентите съобщават за две ползи от новия метод – по-малко мазнини в проблемните места и по-малко бръчки без помощта на синтетични пълнители.

С напредване на възрастта, хората губят от обема на лицето си, особено около слепоочията, под очите и ябълките на бузите. Това състояние се получава заради намален колаген, загуба на костна плътност и най-вече липса на достатъчно мазнини, пише вестник Daily Mail. Всички това обобщава някои от най-изразените признаци на стареене.

В продължение на години за подобна лифтинг процедура се използвали пълнители с хиалуронова киселина, синтетичен вариант на естествения компонент за здрава и млада кожа. Въпросните синтетични пълнители са безопасни, но ефектът от тях изглежда малко неестествен, когато пациентът се смее или говори. Другият недостатък на хиалуроновата киселина е, че има максимален срок от една година.

Очаква се лифтингът на лицето, при който се използват естествени мазнини, да се превърне в много по-фин и ефективен начин за подмладяване на лицето. Друго предимство на новия метод е, че при него не съществува риск от отхвърляне, тъй като това е естествена част от тялото на пациента. Според доктор Ди Джузеле търсенето на органичен фейслифтинг се е увеличило с повече от 30 на сто за изминалата година.

Въпреки това козметичният дерматолог доктор Сам Бънтинг има своите резерви. Според него лифтингът с мазнини се отразява добре на плътността на лицето, но не успява да помогне при най-фините бръчки. Те трябва да се третират с хиалуронова киселина. Също така остава неуточнено колко време точно продължава ефекта на органичния метод. За някои може да бъде година, за други едва няколко месеца.

Процедурата с натурални мазнини трае около 90 минути и се извършва под местна упойка. Добрата новина е, че при нея има регистрирана едва около 20-процентна загуба. Това означава, че тя е по-надеждна и с по-дълготраен ефект, отколкото досегашните познати методи.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари