IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основни грижи за кожата през нощта

27 март 2014 15 00

Тези рутинни грижи преди сън не трябва да пропускате никога

Снимка:Dreamstime

Снимка:Dreamstime

Когато става дума за кожата на лицето ни, разчитаме на ветераните в областта за грижа за кожата да ни разкрият тайните на нейния блясък. И все пак с времето разбираме, че има класически дейности, които не можем да пренебрегнем.

Топ формата на вашата кожа зависи именно от тяхното редовно прилагане. След натоварен ден рутинната грижа за кожата може да е последното нещо, което ви се иска да правите. Въпреки това, правилното почистване и овлажняване за през нощта е от основно значение за здравето ѝ.

Задължително е да почистите замърсяванията и грима, за да дадете възможност на съставките в козметичните продукти да действат пълноценно и да възстановят кожата оптимално.

Припомняме ви основните съвети за поддържането на здрава кожа, които винаги ще бъдат като наръчник и ще ви гарантират максимума от грижите, които може да полагате всяка вечер. Включвайте бавно и постепенно тези съвети в грижите за кожата ви за през нощта и те ще се превърнат в рутина.

1. Почиствайте винаги!

Понякога просто не ви се иска да полагате това усилие. Все пак, дори и да не сте били гримирани, през деня вие пипате лицето си с неособено чисти ръце. Ако не почистите кожата си, през нощта бактериите може да се разпространят и да предизвикат възпаления. Освен това, почистването дава възможност на продуктите за грижа да я възстановят максимално през нощта. Да, това изисква дисциплина от ваша страна, но резултатът е видим.

2. Измивайте кожата си по-рано!

Често извинението ви е, че много ви се спи и измиването на лицето ще ви разсъни. Решението е да направите ритуала по почистването по-рано вечерта. Направете го към 19 ч., защото към 23 ч. е малко вероятно да се мобилизирате. По-добре рано, отколкото никога!

3. Винаги използвайте нощен хидратиращ крем!

Някои дами избягват употребата на нощен крем, за да може „кожата им да диша“. Това е далеч от истината обаче. Избягването на нощен крем не предлага никакви позитиви за кожата, а напротив. Когато я оставите без крем, влагата от нея се изпарява по-лесно. В резултат на това тя става по-суха, което води до сив и повехнал тен. През нощта, когато кожата ви е в покой, нейната пропускливост е най-голяма и това позволява на съставките да се усвоят по-добре.

4. Използвайте продукти с определени съставки!

През деня кожата изисква съставки, които да я щадят от околната среда и да я защитават от ултравиолетовите лъчи. Но през нощта тя се регенерира. Затова е необходимо да подбирате продукти, които съдържат съставки, подпомагащи този процес. Такива са регенериращите, ексфолиращите и противовъзпалителните продукти. Гликолова киселина, ретинол, пептиди, червени морски водорасли – всички те подпомагат поддържането на колагена в кожата. Плодовите киселини подпомагат премахването на мъртвите клетки в кожата и стимулирането растежа на нови клетки. Успокояващи съставки са екстракт от бял чай и азулен.

5. Сменяйте често калъфките на възглавниците!

Не само свежият дъх на бельото налага това. Често по време на сън се отделят повече бактерии и мазнина от кожата. Това замърсява възглавницата и може да доведе до възпаление.

6. Използвайте тампони за почистване на бебешка кожа!

Понякога обикновените тампони може да се окажат прекалено тежки и груби за вашата кожа. За да превърнете наистина в рутина вечерното почистване на грима, използвайте тампони с меки влакна, като бебешките. Дори и кожата ви да не е чувствителна, тя ще се чувства доста по-добре при допира на по-деликатната материя.

7. Избягвайте прилагането на околоочен крем в близост до очите!

Внимателно нанасяйте продукта за грижа за кожата около очите до линията на миглите. Те може да поемат част от продукта и той да „мигрира“ лесно в окото. Всичко, което влиза в очите, може да бъде дразнещо и да доведе до подпухналост.

8. Спете на по-висока възглавница!

Дръжте главата си повдигната, докато спите. Това намалява подпухналостта под очите на сутринта. За още по-добра циркулация на течностите, може да си направите лек масаж на лицето веднага след като се събудите.

9. Избягвайте употребата на мазни кремове за ръце!

Когато спите през нощта, често ръцете ви докосват лицето. Ако изпозлвате гъст и мазен крем за ръце преди лягане, кремът може да доведе до запушване на порите, когато ги допирате до лицето. Използвайте памучни ръкавици или сменете крема за ръце с такъв с по-лека текстура.

10. Спете достатъчно за красота!

Сънят носи само ползи за красотата ви – в това няма съмнение. Липсата му води до нарушаване на кръвообращението и до застой в зоната на кръвоносните съдове под очите, които не могат да се дренират правилно. Това означава торбички под очите ви. Липсата на сън причинява и блед тен на кожата на лицето, тъй като кръвоснабдяването ѝ е нарушено. Лишаването от сън води и до стрес, който пък може да отключи състояния на кожата като акне, екзема или псориазис.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Добри и лесни съвети. Аз повечето ги правя, защото наистина не изискват кой знае какво усилие. Това за високата възглавница не го знаех, но не мисля, че е добра идея, все пак и за врата трябва да мислим. :)Използването на памучни ръкавици пък ми се струва много пресилено, все пак не живеем в консервирана среда, чак такава превенция е смешна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )