IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да избирате и да нанасяте коректор

15 април 2014 06 01

Пълно ръководство за използването на задължителния грим продукт за всяка дама

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Днес в индустрията за красота съществува разнообразие от продукти, което действа до известна степен объркващо за потребителите.

Понякога просто гледате по витрините и рафтовете на магазините различните тубички и се чудите за какво точно са предназначени. Това води до решението на много дами да не купуват непознати за тях продукти, особено ако са декоративна козметика. Затова избират винаги стандартните тониращи продукти и пудра.

В крайна сметка целта на декоративната козметика е да ни помогне да създадем перфектния грим възможно най-бързо и качествено. Коректорът е задължителният продукт за тази цел.

Може би ви се е случвало да виждате как дамите с бързи движения „размазват“ обичайните тониращи средства по цялото си лице, опитвайки се да скрият раздразненията по кожата и тъмните кръгове под очите. В резултат на това се получава ефект маска – подчертани бръчки, които дори и фон дьо тенът не може да скрие, а недостатъците и зачервяванията продължават да привличат внимание.

Как да избирате коректор?

За маскиране на несъвършенствата по лицето, коректорът е идеалният продукт. Той се отличава от другите тониращи средства по фината и лека консистенция и точно заради това се слива незабележимо с грима. Основно се нанася в областта около очите и около носа. Коректорът може да съдържа блестящи и светлоотразителни частици за оптическо изглаждане на фините линии и бръчици и създава сияен ефект на кожата.

Коректорът обикновено е в телесната цветова гама. Основно правило при избора на тон е коректорът да бъде по-светъл от оттенъка на кожата ви и на фон дьо тена ви. Но прекалено светлият тон ще направи неестествено бели зоните под очите и около носа ви.

Най-добрият начин да подберете точния нюанс за вашия тен (както и на фон дьо тена ви), е да го тествате точно на местата, на които се нанася. В този смисъл зоните за грим в магазините за декоративна козметика са именно за тази цел. Направете си пробен грим или се консултирайте с професионалиста от щанда. Не тествайте коректора върху външната част на ръката ви. Противно на повечето мнения, кожата там доста се различава от кожата под очите, макар и да е по-тънка. Винаги тествайте коректора на дневна светлина.

Много коректори имат качествата не само да маскират недостатъците по кожата, но и да ги лекуват. Ако във формулата им се съдържа салицилова киселина, тя може да лекува и акне. Коректор, който съдържа антиоксиданти и витамини, може да повлияе добре на суха кожа и против стареене.

Как се нанася коректор?

1. Преди всичко, за да подготвите областта за „маскиране“, трябва да я овлажните с подходящ продукт. След нанасянето му е добре да изчакате няколко минути, за да попие, преди да нанесете коректор. Излишното количество може да попиете с нежна салфетка с лек натиск. Кремът е необходим на кожата, за да може коректорът лесно да се слее с нея. Ако кожата е суха, той седи неравномерно. Кожата под очите съдържа много малко мастни жлези и се нуждае от качествено хидратиране.

2. Нанасянето се извършва с леки и отмерени движения, за предпочитане с малка мека четка за коректор, почти успоредно на кожата. Твърде много количество ще направи недостатъците на кожата по-видими. В никакъв случай не опъвайте кожата, докато нанасяте, тъй като коректорът ще попие дори в най-малките бръчици и ще ги направи видими.

3. Разнесете добре, за да заличите всякакви граници между коректора и кожата.

4. Започвайте винаги от вътрешния ъгъл на окото, след което нанесете коректор на горния клепач, под веждите, във външния ъгъл на окото и под миглите на долния клепач. Колкото по-тънък е слоят коректор, толкова по-естествено стои на кожата. За вечерен грим е възможно да използвате малко повече количество.

5. Ако сутрин не разполагате с много време, не е необходимо да нанасяте фон дьо тен на цялото си лице. Достатъчно е да освежите с коректор зоната около очите и носа и да докоснете с леки движения на четката с руж по скулите.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )