IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нестандартни начини за кожа без акне

20 юни 2014 12 29

Запознайте се с някои лесни стъпки от ежедневието за чиста кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много хора са се сблъсквали с проблема акне в юношеските си години. Локални антибиотици и специализирани продукти за грижа за кожата не помагат напълно и през 30-те си години те се сблъскват с нова „вълна“ на проблема.

Ако сте се сблъсквали с тази досада, може би често сте си сменяли прическата, за да не се забелязват неравностите по кожата на лицето ви. Коректорът е основен инструмент в грим арсенала ви, а погледите на хората може би ви карат да се скриете всеки път, когато сте навън.

Настъпва обаче време, в което кожата ви се изчиства, става нежна и здрава, косата ви е къса, а гримът може и да пропуснете. Има няколко основни съвета как да постигнете това. Те са изключително прости и ще ви накарат да се чувствате свободни. Вижте кои са петте най-важни стъпки, за да се превърне кожата ви от покрита със зачервявания и неравности в гладка и нежна.

1. Изхвърлете рафинираната захар от храненето си.

Това е проста стъпка, която ще доведе до голяма разлика в състоянието на кожата ви. Често хората с наднормено тегло, на които се е наложило да отслабнат драстично, с премахване на захарта от менюто им, се забелязва и чувствително подобряване в състоянието на кожата им. Рафинираната захар е токсин, а кожата е най-големият орган на тялото и разграждането на този токсичен товар се проявява в различни петна и пъпки. Заменете захарта с естествени подсладители или плодове.

2. Отделяйте повече внимание на това, което обичате.

Когато се чувствате неудовлетворени, кожата ви веднага го показва. Може би по цял ден седите на стола пред бюрото си в офиса? Тогава след работа се разхождайте повече или карайте колело. Когато изчезне неудовлетвореността, ще изчезнат и част от проблемите с кожата ви.

3. Не използвайте продукти, които съдържат химикали.

Не е достатъчно да го правите само с продуктите за лицето си, но и за под душа, за пране, за почистване и др. Изберете естествена алтернатива като ябълков оцет, какаово масло, масло от ядки, които да използвате за почистване на косата си, на лицето си и на тялото си.

4. Измивайте лицето си с мед.

Това е лесно. Навлажнете лицето си, сложете малко мед в дланта си и с пръстите на другата ръка нежно го втрийте в кожата си, след което го измийте с чиста вода. Използвайте хидратиращ тоник за почистване всеки път. След около месец кожата ви ще започне да регулира производството на себум и така ще имате чиста и гладка повърхност с почти никакви разходи за това.

5. Прекарвайте време навън.

Не става дума само за натрупване на витамин D в кожата от слънчевите лъчи. Светлината подхранва кожата, чистият въздух, почивката, спортът са една добра перспектива за поддържане на младежки външен вид. Балансът винаги има ефект върху външния вид на кожата.

Тези пет неща са прости и лесни, но чудотворни за промяна на кожата ви към по-добро.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
аз пробвах бабини методи, но с краткотраен ефект. помогна ми Зинерит - локален антибиотик. но след 1 опаковка, трябва да се смени с друг продукт, за да се избегне резистентност. Друго средство - крем на ACNE AUT. успех в борбата с гадните пъпки !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Вели ( преди 9 години )
Аз съм пробвала доста рецепти за справяне с този проблем, който ме гони няколко години след излизането ми от пубертета. Най-много и окончателно ми помогна маслото от чаено дърво. Една приятелка, която е дерматолог ми го препоръча и реших да пробвам тази алтернатива. Останах доволна и вече кожата ми е чиста.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 9 години )
Това с меда ще взема да го пробвам. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )