IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основни грижи за красива кожа

24 юни 2014 06 01

Вижте кои са алтернативите на продуктите за здрава и чиста кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Може би сте се увличали в покупка на продукти за грижа за кожата, които са цяло състояние – антистареещи кремове, овлажняващи, стягащи серуми, ексфолианти, пудра за Т-образната зона... Всеки иска да има безупречен външен вид, но знаем, че и маркетинговите твърдения често имат роля в продажбите. За съжаление магически еликсири няма. Дори обратното – съществуват продукти, които може да влошат състоянието на кожата ви.

Тук е ролята на използването на маските и продуктите за кожата на лицето, които можете сами да си приготвите или да замените някои скъпи продукти с евтини алтернативи и то с голям успех. Добрата грижа за кожата не е нито скъпата, нито сложната.

Ето от кои пет продукта се нуждаете, за да имате чиста и здрава сияйна кожа.

1. Нежен почистващ продукт.

Без значение какво пише на етикета, всяка почистваща пяна може да раздразни кожата ви. Пенообразувателите като натриев лаурил сулфат може да нарушат производството на естествени мазнини в кожата ви и да я оставят суха и раздразнена. Може да причинят и образуването на петна и обриви. Ако искате да имате перфектно почистена кожа, може да използвате нежен почистващ гел и да забърсвате лицето си с микрофибърна кърпа. Задължително почиствайте лицето си два пъти на ден.

2. Натурален тоник за лице.

PH балансът на кожата ви е доста деликатен и може да бъде нарушен от много неща – липса на сън, неправилно хранене, стрес, замърсяване, неподходяща козметика. Но натуралните продукти помагат за поддържане на този баланс. Най-естественият почистващ разтвор е натуралният ябълков оцет. Смесете една част натурален ябълков оцет с 2 до 4 части вода. Използвайте памучен тампон за почистване на кожата с този разтвор. Той може да ви помогне в борбата с акнето и да предотврати появата на пигментация през лятото. Може да почиствате лицето си с него два пъти на ден.

3. Ексфолиант с витамини.

Въпреки че тоникът вече е свършил по-голямата част от работата по почистването на лицето, за да отстраните мъртвите клетки е добре да ексфолирате веднъж или два пъти лицето. Това ще помогне на тена да остане равномерен. Важно е натуралните ексфолианти да съдържат витамин С и салицилова киселина. Смесете две чаени лъжички витамин С на прах с малко бадемово масло, докато получите консистенция на паста. Нанесете с четка на кожата на лицето, масажирайте леко, след което изплакнете с хладка вода.

4. Най-ефективната защита срещу бръчки – слънцезащитата.

90% от симптомите на преждевременното стареене се дължат на UV радиацията от слънчевите лъчи. Трябва да изградите задължителен навик да нанасяте слънцезащитен продукт, преди да излезете от дома си. Когато изкарвате цял ден навън, може да използвате следната смес: 8 части сусамово масло се смесват с една част сок от моркови и масло от семената на малина. Тази смес може да защити лицето ви за дълго от слънчевите лъчи, като така ще забавите появата на бръчки. Разбира се, за предпочитане е да стоите на сянка и да не разчитате напълно на нейното чудотворно действие.

5. Хидратиращ нощен крем или маска за лице.

Финалният щрих в грижата за кожата е хидратирането през нощта. Това е истинска магия за нейната красота. Хидратирането може да стане с натурален продукт, който сте купили в магазина или сте си приготвили сами. Маската за лице, която остава за цяла нощ върху кожата ви, също има прекрасен краен резултат. Съществува изобилие от възможности за натурално хидратиране на всички типове кожа. Но най-важното е да знаете, че масло от авокадо е подходящо за много суха кожа.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Хубави идеи, само да се сещаме за тях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар