IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим под очилата

9 юли 2014 07 15

Грешките в грима, които допускат жените с диоптрични очила

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка дама, която носи диоптрични очила, знае, че има особености, с които трябва да се съобразява, когато се гримира. За да изглеждат очите ви красиви и естествени, трябва да избягвате някои често допускани грешки.

1. Много дами смятат, че очната линия или моливът за очи трябва да бъде в цвета на рамките на очилата. Но така очите ви няма да могат да изпъкнат под стъклата. Избирайте очна линия в един-два нюанса по-светла от рамките, а ако рамките ви са много светли – с един-два тона по-тъмни

2. Изборът на твърде тъмен цвят на грима също е грешка. Опушен грим на очите под очилата не е добра комбинация. Стъклата хвърлят сянка върху грима, а това налага да използвате по-светли сенки.

3. Не оставяйте миглите си без обем, макар никога да не ползвате спирала за обем. Очите ви визуално се смаляват под стъклата на очилата, а с помощта на спиралата може да балансирате това. От друга страна не прекалявайте с количеството спирала и избирайте кафяв цвят, вместо черен. Така миглите ви ще изглеждат по-естествени.

4. Не трябва да има контраст между рамките на очилата и очната линия. Важна част в този грим е дебелината на рамката. Колкото е по-масивна, толкова повече смалява големината на очите, а тънката рамка с по-плътна очна линия прави очите несъразмерно големи.

5. Внимавайте с тъмните кръгове под очите. Ако сте недоспали, избягвайте да гримирате долния клепач. Рамките ще „сложат“ допълнителна сянка и така очите ви ще изглеждат още по-уморени. Не използвайте молив, а само коректор – тъмните кръгове се скриват най-добре с коректор в жълт цвят.

6. Дамите с диоптрични очила е добре да отдават предпочитание на грим, в който акцентът е върху устните – ярък цвят или отличителен блясък в натурален цвят е достатъчно.

7. Важен акцент са веждите, които привличат по-малко внимание в сравнение с очите под очилата. Винаги трябва да поддържате правилна форма на веждите, тъй като тя допълва рамките на очилата и дооформя овала на лицето.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )