IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 неща, които пластичните хирурзи биха искали да ви кажат

14 ноември 2014 12 10

Ето какво трябва да знаете, преди да легнете под ножа

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В последно време няколко известни актриси се появиха на червения килим с поразително различни лица. Емблематичната сладка физиономия на Рене Зелуегър изведнъж се оказа коренно променена, въпреки че тя отрича да се е подлагала на пластични операции.

Трансформацията на екранната Бриджит Джоунс е толкова драстична, че предизвика обществен дебат. За всички е ясно, че Рене не изглежда по-добре сега, въпреки естетическите интервенции и феновете ѝ се чудят защо изобщо се е подложила на това. Дали за да съживи замиращата си кариера, дали заради нещастния си любовен живот или нещо друго...

Вижте и кои са 10-те неща, които пластичните хирурзи биха искали пациентите им да знаят, преди да легнат под ножа им.

1. Пластичният хирург не е вълшебница

Хората, които се подлагат на пластични операции често имат нереалистични очаквания за крайния резултат. Лекарите могат да променят външния вид на човек, но това невинаги значи, че той ще стане по-добра версия на самия себе си.

2. Подлагайте се на операции заради самите себе си

Много хора лягат под ножа на пластичния хирург заради обществения натиск да изглеждат по-съвършено, заради желанието на половинката си или като подарък от родителите си. Всички тези причини за операция не са адекватни. Има смисъл да го правите, само ако наистина сами го желаете.

3. Операцията не е лек срещу отхвърляне

Дори половинката ви да ви е зарязала заради друг човек, това не е повод да сменяте външния си вид с пластична операция. Това няма да излекува разбитото ви сърце, нито нараненото ви его. Операцията дори може да ви разстрои още повече, ако не се получи според очакванията ви.

4. Има хирурзи, които никога не връщат пациенти

Някои пластични хирурзи са готови да оперират всеки човек и да направят каквато операция той желае, стига той да си плати сметката. Това обаче е много опасна тенденция. Добрите пластични хирурзи оперират пациентите си, едва след като се уверят в правотата на мотивите им.

5. Пластичната хирургия няма да оправи живота ви

Силиконовият бюст няма да направи живота ви по-лесен, а кариерата ви – по-успешна. Повдигането на веждите, операцията на скулите или носа, няма да накарат мъжа ви да ви обича повече и да спре да ви изневерява с по-млади жени. Хирургията не може да подреди объркания живот на човек!

6. Пластичната хирургия лесно се превръща в омагьосан кръг

Понякога хората, които се подлагат на пластична хирургия, не харесват резултатите и се връщат за още операции, с цел да „оправят“ първата. Друг път те толкова харесват първоначалния резултат, че започват да се подлагат на още и още операции, с цел да станат перфектни.

7. Операцията няма да ви накара да се обичате повече

В някои случаи пластичната операция може да повдигне самочувствието ви, но тя няма да ви накара да се обичате повече. Обикновено хората, които не се харесват като цяло, никога не успяват да приемат своите несъвършенства, дори да си направят няколко операции. Пластичните операции имат смисъл тогава, когато оправят някакъв специфичен проблем – крив или гърбав нос, белези от злополука, прекалено големи или много малки гърди. Само тези операции могат да променят живота на човек към по-добро.

Допреди 3 години Рене изглеждаше така; Снимка: Getty Images

8. Трябва да идете на терапевт преди операцията

Най-добре е да поговорите с терапевт-психолог защо искате да се подложите на операцията. Той може да ви накара да осъзнаете какви са точните причини за това ваше желание, а те да ви изненадат!

9. Ще ви боли

Всяка операция води до риск от лоши или опасни за здравето резултати и пластичната хирургия не се различава. В този случай резултатите са по-видими, отколкото при други операции. Дори когато всичко върви добре, трябва да сте подготвени, че ще ви боли и ще имате нужда от период за възстановяване. Освен това и при тези операции могат да се появят усложнения.

10. На пластичните хирурзи също не им е лесно

Пластичните хирурзи са лекари, но редовно им се налага да се проявяват и като психолози, а те невинаги се справят с тази задача. Те носят голяма отговорност и понякога точно от притеснение, не успяват да си свършат работата по най-добрия начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари