IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръб за снимки

15 март 2014 10 10

Как да имате красив гръб като на статуя

Каролина Куркова Снимка: Reuters

Каролина Куркова Снимка: Reuters

Роклите с открит гръб ви позволяват да демонстрирате идеална осанка, както и кожа. И ако първото може да постигнете само със спорт, то възможността за второто е изцяло в ръцете ви. Ето какво ви е нужно.

Почистване

Използвайте антибактериални душ-гелове или почистващо олио за порите на кожата, които помагат да се предотвратят евентуални възпаления. Ако кожата на гърба ви е мазна и склонна към поява на пъпки или различни несъвършенства, след като се изкъпете задължително използвайте лосион за свиване на порите.

Ексфолиране

Два пъти седмично е оптималният ритъм на ексфолирането на кожата на гърба. Нанасяйте скраба с кръгови движения или с четка с дълга дръжка в посока от кръста към врата. Ако имате проблемна кожа, просто използвайте четка с естествен косъм.

Тонизиране и хидратиране

Всеки ден е необходимо да използвате под душа хидратиращ душ-гел с екстракти от масла или с крем формула.

Лечение

Никога не изстисквайте пъпките на гърба. В случай на нужда, нанесете на мястото на възпалението лечебен или антибактериален продукт, след което го маскирайте с помощта на минерална пудра.

Защита

Никога не пропускайте да нанесете слънцезащитен продукт на кожата на гърба, независимо дали сте на плажа. Ако тази зона не е покрита през лятото, независимо дали в града или на плажа, задължително се погрижете за нея. Това важи за всички открити части, но често пренебрегваме гърба. Така ще се спасите от множеството пигментни петна.

Бронзирайте

Смесвайте автобронзант и овлажняващ крем и обилно нанасяйте по кожата, като го разпределяте много добре. Повтаряйте процедурата два пъти седмично.

Изглаждащ захарен ексфолиант Milk & Honey (Oriflame, 9.90 лв.), душ-гел за тяло за почистване на пъпки със салицилова киселина 2.0% Clearskin (Avon, 9 лв.), лосион за тяло за сияен тен Silk Beauty (Oriflame, 5.40 лв.), олио за тонизиране кожата на тялото Huile Tonic (Clarins, 74 лв.)


Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари