IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да ухаете по-хубаво и по-дълго

25 септември 2014 14 45

Няколко трика, които ще ви направят по-атрактивни за другите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ароматът е много важен за възприемането на един човек. Дори да имате скъп и хубав парфюм обаче, може да излъчвате неособено приятна миризма. Сред най-честите грешки са наслагването на различни ухания върху кожата или постоянното впръскване на течността на кратък период от време.

Ето и няколко трика, с които ще запазите аромата си по-дълго и качествено:

1. Дайте време на аромата.

Често след първото впръскване не сте доволни от миризмата, която излъчвате. Това е напълно нормално, защото тя е наситена и не може реално да прецените как ще се видоизмени върху кожата и с времето. Не бързайте да търкате със сапун или вода поне първите 10-15 минути, преди да попие в кожата.

2. Изберете няколко ключови точки

Зоните, в които най-често се поставя парфюм са зад ушите, на китките, а понякога и между гърдите. Дезодорантът пък се впръсква под мишниците, а не по врата!

3. Не смесвайте два силни аромата

Много хора ползват дезодорант и парфюм едновременно. В днешно време има дезодоранти, които са с по-неутрална миризма, миришат само като се доближите до мястото и то дискретно и начисто.

Парфюмите от своя страна са по-тежки и е в реда на нещата те да излъчват основния аромат. Ако притежавате аромати от една серия, дори те да са по-силни, няма проблем да ги употребявате едновременно (дезодорант, рол-он, парфюм, пудра).

В случай че не са с едно ухание, се спрете на дискретни дезодоранти и то само в областта на подмишниците.

4. Хидратираната кожа задържа по-дълго аромата

За да удължите живота на вашия аромат, използвайте хидратиращи продукти без ухание минути преди да се напръскате с парфюм.

5. Носете парфюма/дезодоранта със себе си

Експертите по красотата твърдят, че ароматът напуска кожата около 4 часа, след като е попаднал върху нея. Ако сте навън цял ден, носете със себе си флакончето, за да повторите впръскването след този период. И все пак не се поливайте!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

ааа ( преди 9 години )
Най-много ми хареса номер 5 : за да ухаете по-дълго, носете парфюма със себе си и пръскайте през 4 часа, това се казва велика идея, хаха !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар