IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са Medical Dent и какво могат да направят за вас

25 април 2013 05 44

Стоматологичната клиника, в която здравата и красива усмивка се превръща в реалност

Снимка: Medical Dent

Снимка: Medical Dent

Medical Dent е водещ дентален център по имплантология и естетична стоматология. Със своя изключителен екип от професионалисти, съвременна апаратура, модерна база и комфортна обстановка клиника Medical Dent налага стандартите за стоматологично лечение в България. През годините марката ни се асоциира с прилагането на най-новите методи в грижата за доброто дентално здраве.

Какво ви предлага Medical Dent:

- цялостно стоматологично лечение и обслужване на едно място;

- високи стандарти на работа и професионализъм;

- индивидуален подход;

- гъвкавост и бързина при изпълнение на лечебните процедури и манипулации.

Medical Dent разполага с най-добрите специалисти в областта на имплантологията, естетичната стоматология, системата CEREC и CAD/CAM технологията.

В стоматологичната клиника за вас ще се погрижат едни от най-добрите специалисти в сферата на естетичната рехабилитация на усмивката. Една от тях е д-р Даниела Стефанова, която с удоволствие прави зъбите на своите пациенти красиви, бели и равни с помощта на технологията CEREC и фасетите.

Ето и какво може да ни каже тя за тези керамични и нежни покрития, които с просто око не могат да се различат от зъбите ви:

Какво представляват фасетите?

Най-просто казано фасетите са керамични плочки, които се лепят върху предната повърхност на зъбите. Това е класическата фасета. Тя покрива режещия ръб и предната част на зъба, който малко се подкъсява преди поставянето ѝ и ако има по-големи дефекти, тогава фасетите са малко по-обемни.

Какви дефекти могат да коригират фасетите освен цвета?

Те помагат, както за коригиране и промяна на цвета на зъбите, така и за корекция на малки нередности във формата на зъбите. Формата на зъбите може да се промени като се изгладят неравностите и дори е възможно разстоянието между два отделни зъба да се намали.

Формата на зъба променя ли се преди поставянето на фасети?

Зъбът се изпилява минимално, много по-щадящо от коронката. Изпиляването е само с цел да се набразди емайлът, като след поставянето на фасетите не се усеща голяма чувствителност на зъба.

Кога препоръчвате фасети, вместо стандартно избелване на пациенти, желаещи промяна в цвета на усмивката си?

Решаващото в случая е какво иска пациентът. Ако става въпрос за промяна само на цвят, разбира се, избелването е много по-щадящо. Пациентът трябва да знае, че избелването е нещо, което се поддържа, т.е. трябва да се прави редовно, докато с фасетите веднъж се постига цвят и той не се променя повече. Но и фасетите имат нужда от поддръжка, която се постига с определена хигиена на зъбите.

Фасетите влияят ли по някакъв начин на венците или на друга част от устната кухина?

Не. Те са изцяло върху повърхността на зъба и не причиняват дискомфорт на венеца.

Под тях може ли да се образува кариес или други нарушения на зъба?

Кариес може да се образува на границата между зъба и фасетата, ако човек не си почиства правилно и редовно зъбите, ако там се задържа зъбна плака или съответно, ако фасетата не е изработена и поставена правилно, така че да залепва плътно към зъба.

Ако това се случи, фасетата трябва да се свали, за да се оправи кариесът, защото иначе се получават кръпки – керамика върху керамика, което не е правилно.

След поставяне на фасети пациентът може ли веднага да премине към „нормалния си начин на живот – да се храни, да пие течности и т.н.?

Да, няма никакъв проблем, Може веднага да консумира храна и напитки. Единственият дискомфорт, който може да усети за кратко е лека болка във венците, тъй като при самото поставяне на цимента и почистване на зъба, те се травмират до някаква степен. Но тази чувствителност отминава в рамките на 1-2 дни.

При някои пациенти се наблюдава свръхчувствителност на зъбите, но това е строго индивидуално, зависи от типа зъби и отминава бързо. При тези пациенти обикновено нанасяме специален гел, който да притъпи дискомфорта.

Холивудските звезди с фасети ли постигат блестящите си усмивки?

В много голям процент от случаите. Фасети и коронки – зависи от дефекта на зъба. Ако има по-големи дефекти, например някакви по-големи пломби, трябва да се изпили зъба по-обстойно, за да може те да се обхванат изцяло и това предполага поставянето на коронки.

Фасетите имат ли „срок на годност"?

Самата фасета е изключително трайна. Нейната подмяна зависи по-скоро от това, което се случва около самия зъб – вторичен кариес, джобове, отдръпване на венци... За да няма подобни проблеми, трябва една оптимална хигиена на устата и редовно почистване на зъбите при стоматолог, което е достатъчно, за да имаме фасети 15-20 години.

Фасетите са само един от начините да се сдобиете с красиви и бели зъби. Екипът на Medical Dent с удоволствие ще ви консултира как да се сдобиете със здрава и блестяща усмивка на адрес: гр. София, 1407, бул. "Джеймс Баучер" 114.

В случай, че искате да видите как би изглеждала усмивката ви и какви процедури са необходими за постигане на идеален резултат, елате на 18 май в Mall of Sofia. Там от 14 ч. ще се проведе събитието „Влез в tialoto си!", където стоматологична клиника Medical Dent има собствен кът и напълно безплатно ще анализира усмивката ви с помощта на специализиран софтуер за обработка и визуализиране на резултатите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари