IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борианна Христова: За час зумба може да изгорите 1000 калории!

30 юни 2015 07 12

Инструкторът по Зумба фитнес Борианна разказва за предимствата на този спорт

Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Борианна Христова е инструктор по Зумба фитнес в школа Pretty Dance Hall. Занимавала се е дълги години със спорт и танци, докато в един момент се среща със зумбата и решава да се занимава професионално с нея. Толкова се увлича, че в момента води свои собствени курсове в школата.

Специално за Tialoto.bg Борианна разказва подробно какви изкушения предлага зумбата, защо изведнъж стана толкова популярен спорт и как да влезем бързо във форма.

Как се появи зумбата в живота ти и защо реши да станеш инструктор?

Откакто се помня, се занимавам със спорт и танци, но имах един период от около 2 години през който се бях отдала изцяло на ученето и бях спряла да танцувам. Тогава ходех само на фитнес, което ми беше изключително скучно, но бях загубила увереност да се върна към танците. Мислех, че след 2 години едва ли ще бъда както преди. Един ден отидох да посетя Алфредо (Торес) и приятелите ми от школата и той ми каза „Хайде, върни се, танцувай отново или опитай нещо ново. Имаме Зумба фитнес, танцуваш и спортуваш, точно за теб“, и така аз реших да опитам.

Започнах да посещавам часовете на мексиканеца Даво Гарсия и се влюбих в зумбата, след време започнах да ходя и при Галя Джуранова. Те двамата ми дадоха голям тласък и зумбата стана моята страст. Ходех на тренировки всеки ден от понеделник до неделя, а все повече от хората около мен ми казваха „Изглеждаш страхотно напоследък, на какво се дължи?“. И така аз реших да се посветя на тази магия, която ме правеше толкова щастлива и не след дълго изкарах курс и получих първия си сертификат при един от най-добрите – Херман Мело!

Била си ученичка на Алфредо Торес. Кои са най-полезните и важни неща, които научи от него?

Алфредо винаги е казвал, че или имаш харизма, или не! Научи ме да бъда амбициозна. Винаги ми казва „Ти си красивааааа, не може да седиш в сянка!“ (смее се). От него и от моя баща съм научила, че когато правиш нещо с любов, то ти се отблагодарява! Важно е да харесваме и да обичаме това, с което се занимаваме!

Занимаваш се и с актьорско майсторство. Доколко е важно то при изпълнението на един танц?

Ами те са тясно свързани, това са едни от най-висшите изкуства. За да зареждаш хората и да ги накараш да харесат изпълнението ти или танца ти, ти трябва да имаш съвкупност от много качества! Ние не сме актьори, танцьори или преподаватели, ние сме преди всичко артисти.

Как протича един твой час по зумба?

Много забавно, групата ми в Pretty Dance Hall е много приятелска. Първо преди час ние си говорим, смеем се, споделяме си различни неща, истинска приятелска атмосфера! След това започва танцовата и фитнес част, тоест зумбата и винаги завършваме с упражнения като част от програмата, която сама разработих за добра форма.

Достатъчни ли са според теб заниманията със зумба, ако човек иска да отслабне?

Да, абсолютно достатъчни са, зумбата е много силна кардио тренировка. За един час със зумба може да изразходвате 1000 калории, всичко зависи от вас и вашето постоянство! Смело мога да твърдя, че всеки един от моите постоянни клиенти има много добри резултати!

По какъв начин зумбата оформя тялото?

Най-голямото предимство на зумба фитнес е, че това е една от малкото кардио и едновременно фитнес програми! Едновременно горим калории, но и стягаме и натоварваме всички мускулни групи, оформяме красив релеф и стегнати мускули!

Ученичка от курса на Борианна демонстрира резултати след няколко седмици тренировки.

Освен зумба фитнес, би ли препоръчала и други занимания на дамите, които искат да отслабнат?

„Get in shape for 30 days“ разбира се, това е програмата, която аз лично създадох за всеки, който е решил да влезе във форма, бързо и ефективно! Тя включва лична консултация с мен, изготвяне на индивидуален хранителен и тренировъчен режим, и 4 тренировки седмично, лично с мен! Резултатите наистина идват в рамките на 30 дни. През програмата ми преминаха повече от 20 момичета и всички я завършиха успешно. Сега те продължават да посещават часовете ми, за да поддържат добрите резултати, които са постигнали! Аз съм много горда с програмата си и с момичетата, с които работя за доверието, което ми гласуват и за това, че следват всичките ми инструкции.

Ученичка от курса на Борианна демонстрира резултати след няколко седмици тренировки.

Какво те вдъхновява?

Любовта, хората около мен, музиката, всичко, което ме прави щастлива, е вдъхновение да се развивам и да правя по-големи крачки в живота си!

Опиши се с три думи?

Дива, млада и... хаххаха и скромна!

Много световни звезди отдавна признаха страстта си към зумбата. Знаеш ли дали и български звезди са нейни почитатели?

Разбира се, много от нашите актриси и певици практикуват зумба! Трябва да следваме световните тенденции и да се учим от най-добрите!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Стойне от Чукурово ( преди 8 години )
Ша та видя след няколко години на какво ш приличаш?.....Сега си коркодил,после че станеш динозавър....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лили ( преди 8 години )
az ( преди 8 години )
Palechka ( преди 8 години )
Лелеее , тая мадама прави чудеса ! Дайте някви кординати бе хора ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Катерина ( преди 8 години )
Мацката е супер секси , мисля да пробвам :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар