IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 храни с повече протеини от яйцата

6 юли 2014 06 00

Хапвайте ги смело, защото освен това са и диетични!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Знаем, че яйцата са много важен източник на протеини,, освен това са чудесни за засищане и за всякакъв вид диети. В едно твърдо сварено яйце има 6 грама протеини. Те обаче не са единственият продукт, който може да ви помогне да набавите това вещество на организма си.

Ето и 5 храни, в които има повече протеини, отколкото в яйцата и са подходящи за вашия здравословен хранителен режим:

Сухи Спирулини

Рибите не са единствените обитатели на океана, които съдържат протеини. Само две супени лъжици от тези изсушени морски водорасли съдържат 8 грама протеини и само 40 калории.

Съвет: Смесете водораслите в салата или ги използвайте като добавка към печени зеленчуци.

Печена соя

В една четвърт чаша печена соя има 15 грама протеин, както и голяма доза фибри и калий. Това е перфектната съставка за вашата сутрешна закуска.

Гръцко кисело мляко

Когато говорим за протеини, гръцкото кисело мляко е абсолютен шампион. Една чаша от него съдържа 17 грама и само 100 калории.

Сушени тиквени семки

Тиквените семки са известни с високата концентрация на магнезий, но те също така съдържат и много протеини – 10 грама на ¼ чаша.

Сирене Грюер

В 30 грама от това вкусно швейцарско сирене има 8-10 грама протеини. Все пак внимавайте с него, тъй като е калорично. Този грамаж съдържа 120 калории.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )