IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектният детокс за лятото

10 юни 2016 07 00

Жегата не е оправдание да посягате към вредните храни и да мързелувате

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Една детокс спа почивка е прекрасно решение, за да подобрите вида на кожата, ноктите, косата, здравето и цялостната си визия.

Не всеки обаче може да си позволи подобна ваканция. Все пак не се отказвайте от идеята, а си създайте свой детокс план, който да ви зареди за лятото и да ви направи по-секси, по-енергични и по-усмихнати.

Ето и какво трябва да включите в менюто си.

Гответе умно

Най-подходящи за детокс плана ви са суровите плодове и зеленчуци или тези на пара. Ако все пак решите да използвате тигана, сложете малко мазнина и нека тя да е зехтин.

Нагъвайте пъпеши и дини

Пъпешите са алкална храна, богата на минерални и хранителни вещества, които помагат за изхвърляне на токсините от тялото. Динята е с високо съдържание на вода, което хидратира организма ви.

Включете мента в менюто си

Листата от мента са много полезни за храносмилателната система, а и охлаждат тялото в жегите. Грабвайте лимоните. Те са изключително полезни, тъй като разтварят пикочната киселина и токсините и ги извеждат от тялото. Започнете деня си с топла вода с лимон и лъжичка мед.

Яжте храни, богати на фибри

Те намаляват апетита, помагат при запек и други проблеми с дебелото черво, понижават нивото на „лошия“ холестерол, тъй като затрудняват пълното усвояване на някои мазнини, изхвърлят канцерогенните вещества и токсините от организма, забавят смилането на сложните въглехидрати. Богати на фибри са зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите брашна, овесените трици, варивата (зрял боб, леща, грах, соя).

Заменете кафето със зелен чай

Зеленият чай е известна антиоксидантна напитка, заради високото съдържание на полифеноли. Той помага за регулиране на теглото, кръвното, кръвната захар, подобрява функцията на храносмилателната система и изхвърлянето на токсините.

Зелената салата е ваш верен помощник в детокса

И не става въпрос само за марулите! Зеленчуци като краставиците са изключително ниско калорични и с високо съдържание на вода, което помага за хидратацията и задвижва пикочната ви система.

Тренирайте редовно

Упражненията засилват метаболизма и тонизират тялото, помагайки му да функционира нормално. Освен това те са полезни за регулиране на теглото, повишаване на издръжливостта, силата и гъвкавостта.

Зарежете цигарите

Отказването от вредните навици е много важно по време на детоксикацията. Ако не можете да се разделите с тях окончателно, поне ги сведете до минимум по време на своята детокс програма.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари