IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете ДА на шоколада

17 януари 2012 11 45

15-минутна разходка намаля консумацията на шоколад наполовина

Снимка: dreamstime.com

Снимка: dreamstime.com

Всички любители на шоколада могат да ликуват след като британски учени от университета в Ексетър установиха, че само една 15-минутна разходка може да свали наполовина консумацията на шоколад, който обикновено похапваме докато сме на работа.

В изследването се включили 78 лакомника, които обичали шоколад – те били поставени в среда, близка до тази в офиса. Доброволците били разделени на две групи, на които всеки ден се сервирало шоколад и всеки можел да яде любимото си лакомство на корем, но едната група била поставена за 15 минути на механична пътека, преди да посегне към шоколадовите блокчета. При тях било установено, че консумирали 50 на сто по-малко от лакомството, отколкото останалите.

"Много често, докато сме на работното си място, си мислим, че подобни шоколадови "инжекции" ще ни дадат повече енергия. Други пък борят стреса с тях. Но в края на деня става ясно, че не можем да изгорим всички тези калории и те ни се трупат. Нашият експеримент доказа, че дори кратки физически натоварвания могат да снижат консумацията на шоколад наполовина, без никакво друго усилие", констатира Ейдриън Тейлър.

Автор на статията:
Миглена Данова

КоментариКоментари

pantera78 ( преди 12 години )
каква енергия,какъв стрес, простооооо обичам шоколад :))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Шокохоличка ( преди 12 години )
Снимкатааааааааааааааааа :)))))))))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар