IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаете за вашата усмивка

27 октомври 2014 14 10

Интересни факти за тази важна част от лицето ви

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Няма две усмивки, които да бъдат абсолютно сходни. Всеки човек има уникална усмивка, изразяваща се в подредбата на зъбите, тяхната големина, колко бели са те и т. н. Много рядко обаче човек се замисля за своята усмивка – приема я като нещо напълно естествено, а истината е, че тя е един от най-важните елементи в човешкото лице.

И тъй като усмивката наистина е много важна, козметичният зъболекар Стив Горман споделя интересни факти за нея:

1. Тя е повече от просто зъби. Белотата, правотата и симетрията на зъбите са трите основни фактора, които определят привлекателността на усмивката, но устните и венците също не бива да бъдат подценявани. Добрият външен вид на устните и венците също е много важен, споделя Горман. Уверете се, че имате добра хигиена на устната кухина, за да се радвате на красиви венци и зъби. Що се отнася до устните, поддържайте тяхното здраве, не позволявайте да се напукват и избирайте винаги качествена козметика.

2. Зъбите и ноктите ви имат нещо общо помежду си. Вашите добре изглеждащи зъби са важни за венците, както добре поддържаните нокти за пръстите. Не пренебрегвайте добрата хигиена на зъбите си и използвайте конец, с който да почиствате и най-малките остатъци от храна, останала между зъбите ви. Само по този начин ще имате перфектна усмивка.

3. Венците ви не трябва да кървят, когато ги чистите с конец или просто си миете зъбите. Ако се появи кървене по време на някоя от тези две дейности, значи усмивката ви има нужда от помощ. Според Горман кървенето е знак за малка инфекция, защото по принцип подобно нещо не бива да се случва. Не оставяйте проблемната зона да се излекува сама, а по няколко пъти на ден я почиствайте с конец и четка. Нейното излекуване зависи от чистотата, която поддържате. Ако след няколко дни кървенето продължи, консултирайте се със зъболекар.

4. Само пет минути след измиването зъбите ви отново са покрити с бактерии. Въпреки че хубавото усещане за чистотата може да продължи до няколко часа, след като сте си измили зъбите, истината е съвсем различна. „Вие имате бактерии в устата си през цялото време, така че когато почиствате зъбите си, само след няколко минути те са се полепили по зъбите ви отново“, твърди Горман.

5. Има лимит на това колко бели могат да бъдат зъбите ви. Има вероятност вашите зъби да не могат да станат толкова бели, колкото на някой ваш познат. Това е така, защото процесът на избелване връща белотата до някакъв по-ранен етап от живота ви.

6. Има добавки за вашата усмивка. Вие може да използвате добавки, специално създадени за вашата коса, но също така може да приемате хапчета, направени за усмивката ви. „Има специални витамини, които са разработени, за да подпомогнат здравето на костите“, споделя Горман. Тези специфични добавки са богати на антиоксиданти, които стимулират имунната система, а по този начин се засилва цялостното здраве на устата. Разбира се, вие може да наблегнете и на храните, богати на антиоксиданти, за да получите подобни резултати.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари