IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които се случват с тялото ви, ако пушите трева

16 юли 2015 08 01

Като минимум ще оглупеете

Снимка: celebritiessmoking.tumblr.com

Снимка: celebritiessmoking.tumblr.com

В някои държави вече легализираха употребата на марихуана, а в други това сякаш е въпрос на време. Трябва да сте наясно обаче, че пушенето на трева дори и да стане законно, си остава най-вече вредно за тялото.

Освен ако не сте тежко болни и лекарите не ви препоръчват тревата като болкоуспокояващо, не е препоръчително да я употребявате, защото тя може да доведе до някои сериозни негативни последици за вашия организъм.

Ето и какви точно:

1. Тревата забавя двигателните ви умения.

Ако пушите редовно трева, вие скоро няма да можете да вършите каквито и да е по-енергични дейности или спорт, като дори ще ви е трудно да си почистите жилището. За повечето хора, пушенето или поглъщането на трева, малко или много ги превръща в зомбита. Виновник за това е психотропното вещество в канабиса – тетрахидроканабинол (THC), което причинява отпускане, летаргия и мързел.

2. Тревата потиска апетита.

Хората, които пушат редовно марихуана и канабис, нямат апетит. В даден момент те спират да усещат удоволствие от храната, което от своя страна може да доведе до хранително разстройство и до хипотония.

3. Тревата обърква краткосрочната памет.

Хората, които пушат трева редовно започват да губят паметта си. Те все по-често започват да имат пристъпи, в които се опитват да си спомнят нещо, но не успяват.

4. Тревата отслабва имунната система.

Проучване от 2006 г. показва, че редовната употреба на марихуана намалява клетъчната активност и потиска възпалителните реакции, което от своя страна повишава чувствителността на тялото към вируси и инфекции. Освен това пушенето на трева води до хронично зачервяване на очите.

5. Тревата води до сухота в устата.

Канабисът потиска слюноотделянето, но това не е най-лошото в случая. Според едно списание на зъболекарския съюз от щата Тенеси, пушенето на трева може да възпали венците и да доведе до пародонтоза (опадане на зъбите). Но това важи в еднаква степен и за тютюнопушенето.

6. Тревата променя размера на мозъка.

Учените все още не са категорични за това как марихуаната влияе на развитието на мозъка по време на юношеството, но определено са категорични, че някои структури в него се свиват.

Според едно проучване на Националната академия на науките в САЩ, IQ-то на човек (коефициентът на интелигентност) намалява с пет пункта, особено при подрастващите, които редовно пушат марихуана.

И все пак, за да сме напълно обективни, трябва да признаем, че тетрахидроканабинолът(основното психоактивно вещество в канабиса) се използва и за облекчаване на редица неразположения, като например глаукома, автоимунни заболявания, язвен колит, епилепсия и при силни пристъпи на болка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Пуша 12години всеки ( преди 2 години )
Кви са тея малумни статий и коментари... Главното на тревата е че дава апетит тоя *** "az" пушил съм сякви сортове от хейзове до скънкове дет неможе да си ги представиш дори вярно е че всяка трева дава различни неща едната дава повече еуфория.. Др повече апетит,другата по голямо чувство на спокойствие и тнт но не всеки може да ги усети и да разбере.. Тая статия е пълна глупост. Не случайно дават на анорексици и болемици марихуана....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Треволюбка ( преди 4 години )
Подтиска го ако по принцип не си много ящен, ако обичаш да ядеш ти го увеличава, а сексът и мастурбация са неповторими! Но има разлика между тревата тук в България и тревата в Англия например, онази там наистина ми го подтиска... ****и
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ЛЕГАЛИЗАЦИЯ!!! ( преди 5 години )
ХОРА,МАЛОУМНАТА НИ ОПРАВА,ДАВА ПАРИ НА ВЯТЪРА,ЗА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ МАРИХУАНАТА,ЗАЩОТО ЧЕНГЕТАТА ЛОВЯТ ХОРА С ПО ЕДНА ЦИГАРА И ТАКА ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТ,ТАКА ЗАКЪРНЯВАТ И НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС РАЗРЕШАВАНЕ НА ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! Ако се легализира,това ще внесе свежи пари в икономиката,няма да ми стигне полето да изброявам още колко ползи...П.С. Билката не е виновна,за слабата психика на някои индивиди,можеш да се пристрастиш към абсолютно всичко,от теб самия зависи!!! СВОБОДА ЗА КОНОПА!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
D3aD ( преди 7 години )
Кристиян ( преди 8 години )
Човека, който е писал статията явно си няма и понятие от Марихуана.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
az ( преди 8 години )
Казали са че тези които употребяват често трева са с понижен апетит. Тва не важи когато са напушени защото наистина ако пушиш редовно от много време нямаш апетит. Не става въпрос за смешници като вас които пушат веднъж месечно и се правят че разбират :)))))))))) Вие не разбирате в случая а не този който е написал статията. Смешници.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Димитър ( преди 8 години )
Тревата потиска апетита? Сериозно ли? След като пуша, по 2 дни ме боли стомаха от преяждане.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
йоли ( преди 8 години )
Алекс ( преди 8 години )
"Тревата подтиска апетита"???!?! ПхахахахахахахахаТози който е писал статията не разбира нищо от трева.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар