IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червено вино за отслабване? Може!

4 януари 2016 06 00

Напитката помага срещу затлъстяване

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Учени от Вашингтонския университет доказаха, че съдържащият се в гроздето, горските плодове и червеното вино ресвератрол превръща тлъстините в изгаряща калориите кафява мазнина, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Обогатяването на храната с тази съставка може да помогне в борбата срещу затлъстяването. Учените са дали ресвератрол на мишки в количество, съответстващо на съдържащото се в 350 г плодове за хората.

Въпреки богатата на мазнини диета, мишките наддали с 40 процента по-малко в сравнение с тези, които не получили добавката. Изследването показва, че мишките са успели да трансформират излишната бяла мазнина в активната кафява мазнина, която намалява напълняването, като изгаря калории.

Други полифеноли в плодовете може да имат сходен ефект, убедени са учените. Особено богати на тях са боровинките, ягодите, малините, гроздето и ябълките.

Червеното вино съдържа ресвератрол, но много по-малко, отколкото гроздето. Много полезни полифеноли в зърната са неразтворими и се филтрират в производствения процес.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари