IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йога в бар с ругатни и бира снема напрежението

14 април 2016 08 20

Идеята хрумнала на канадка

Снимка: rageyoga.com

Снимка: rageyoga.com

Линдзи Истейс от Канада откри курс „Йога на яростта“(Rage Yoga). По време на занятие може хората да се ругаят, но след това да пийнат бира в компания на съмишленици, пише Cosmopolitan UK.

„Искате ли да сте гъвкави и силни, а в същото време „шибано“ спокойни? Ако отговорът е да, сте попаднали на правилното място“, пише на сайта си Rage Yoga Линдзи.

Продължителността на едно занятие е един час и се провежда два пъти в седмицата в пъб Dickens под акомпанимента на тежка музика като Metallica или Black Sabbath.

Мантра идеологията на автора предлага негодни за печат ругатни. Що се отнася до техниките, Истейс построила занятията на основата на виняса йога – една от най-енергозареждащите и динамични разновидности на практиката.

Идеята хрумнала на жената след като преживяла разрив в личните си отношения. „Когато започнах да практикувам йога, пробвах различни курсове и никъде не се вписах. Подходът ми се стори твърде неемоционален и сериозен.

Това не е нещо, което харесвам“, разказала тя. По замисъл на авторката „Йога на яростта“ ще помогне не толкова да се вникне в практиката, но ще снеме нервното напрежение у хората.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари