IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво яде кралското семейство?

28 май 2016 07 40

Шефът на кралската кухня разказва

Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest

Докато всички наблюдаваме как кралското семейство на Великобритания нараства с нови и нови бебоци, стана все по-любопитно как всички те изглеждат толкова добре, предвид цялото това напрежение?

Какво ядат тези хора? Както знаете, храната е основен фактор за красотата на кожата и здравето на организма ни. Та, какво слагат благородниците на трапезата си? Благодарение на Каролин Роб, шеф-готвач на кралското семейство в периода 1989 – 2000 г., предстои да разберем.

Новата книга на Каролин „The Royal Touch" разказва за любимите блюда на принц Чарлз, принцеса Даяна, принц Уилям и принц Хари. И един необичаен феномен – Кейт и Уилям не искат личен готвач, пише Redbook.

Любимото на Даяна и Чарлз

Принц Чарлз обичал да бъде изненадван с различни ястия. Когато бил малък той живял в провинциалното имение в Хайгроув, където се отглеждали много плодове и зеленчуци. Почти всичко, приготвяно в този дом, било домашно. Това се превърнало в предпочитание за принца до днес. Той харесва да се храни от градината. Заедно с Даяна са спазвали изключително здравословна диета.

Храните в списъка „Не и не!“

Единствената забранена храна в кралския двор е чесънът. Причината затова е, че кралските особи много често се срещат с представители на властта или се появяват на публични места. Немислимо е да се излагат с отвратителен дъх.

Екстравагантно ли е менюто в двореца?

По разказа на придворния готвач – не. Всички плодове и зеленчуци идват от кралската градина, а млечните продукти и месото от именията в провинцията. През годината няколко пъти се ходело за диви гъби, които са сред любимите на принцовете. „Всъщност кралската кухня е много икономична, екстравагантните неща се приготвят само за големи събития“, разказва шеф-готвач Каролин Роб.

А защо Кейт и Уилям нямат личен готвач?

Херцогинята на Кеймбридж, Кейт Мидълтън, предпочита сама да шета из кухнята. Все пак тя не е от кралско потекло. Кейт идва от нормално семейство, в което жената се е грижела за мъжа си с тиган и лъжица, а не със звънче и поръчки. По разказа на Каролин Роб принц Уилям се радва на кулинарните занимания на жена си. Принцът обича да прекарва време в семейния кръг, а най-любимо му е да хапва още в кухнята.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари