IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологиите, които се грижат за здравето ни

29 юни 2016 05 00

Как да запазим зеленчуците в хладилника свежи за по-дълго време

Снимка: LG

Снимка: LG

На лятото му подхожда свежа и лека храна. Салатите са вечното черно за сезона, а плодовете са по-вкусни от всякога. Без значение колко полезни продукти си купувате, техният най-голям враг е срокът на годност.

За щастие, вече съществуват доста добри решения за този проблем и това са иновативните хладилни технологии, които ви помагат да ускорите и държите под контрол здравословния си начин на живот.

В този ред на мисли, днес ще ви запознаем с няколко от най-практичните решения за удължаване срока на годност на хранителните продукти в хладилника, помагайки ви да се храните по-безопасно и да изхвърляте по-малко храна.

Лидерите в индустрията, като LG Electronics, имат в хладилниците си специални решетки за балансиране на влагата. Това са контейнери със специална оребрена повърхност, в които влагата постепенно се изпарява отгоре, осигурявайки оптимална влажност за продуктите. Така зеленчуците и плодовете запазват трайно свежестта си.

Имайте наум, че много плодове и зеленчуци отделят етилен, а други са по-чувствителни към този естествен газ. Популярни плодове и зеленчуци, отделящи етилен, са авокадо, банани, киви, манго, круши, сливи и домати. Тези, които са чувствителни към него са ябълки, броколи, моркови, краставици, зелен боб, зелените салати, картофи и диня.

Ето защо оптимално добро решение би било да съхранявате тези два вида продукти в отделни отделения с решетки за балансиране на влагата. Така ще ги съхраните свежи за много по-дълго време.

Мястото на прясното месо, рибата и доматите е в отделението с оптимален температурен диапазон. Относно доматите, лош навик на много български домакинства е да ги слагат с торбичката от пазара в хладилника си. Така обаче те зреят много по-бързо, омекват и се развалят.

Ето защо, перфектният начин да ги запазите свежи е да ги сложите без торбичка в отделението Fresh 0 Зона, което всеки хладилник от LG притежава. Както вече споменахме, тази зона е специално разработена за съхраняване на продукти при оптимален температурен диапазон. Предният капак не само ви дава лесен достъп, но и позволява да се поддържа различна температура в това отделение, в сравнение с температурата в останалата част на хладилника. Така във Fresh 0 зоната се поддържа постоянна температура, която запазва храната свежа по-дълго време. Изключително подходяща е за прясно месо и риба.

Имаме и още добри новини. Всички нови хладилници от LG са изключително енергийно ефективни и фокусирани върху потребителите. Те доставят удобство чрез подобрените си функции, като изключително безшумния инверторен линеен компресор с цели 10 години гаранция, който автоматично настройва охлаждащия си капацитет въз основа на натовареността, генерирайки по-малко вътрешно триене.

Total No Frost технологията пък запазва храната свежа за по-дълго, създавайки перфектна среда за съхранение на хранителните продукти. А с умната система за мониториране Smart Diagnosis вече няма да се притеснявате за евентуално възникнал проблем с вашия продукт, както и за многословното обяснение на сервизния техник. Функцията дава възможност на служителите по поддръжката бързо да диагностицират потенциални проблеми с хладилника без да се налага посещение до дома ви. Просто натискате бутона и доближавате телефона до хладилника си.

„Най-новите хладилници на LG са създадени така, че да помагат на хората в осъзнатия им стремеж към опазване на околната среда. Освен това, потребителите днес имат нужда от практични решения за дома си,“ каза за нас г-н Иванов. “Всеки ден ние се стараем да създаваме нови технологии и повишаващи удобството функции, за да отговорим на очакванията на потребителите, което ни позволява да запазим лидерството си на пазара за премиум хладилници. А в момента, за да направим продуктите си още по-достъпни, предлагаме хладилници с висока енергийна ефективност на промоционална цена. Промоцията е от 01-и до 31-и юли 2016 година и е валидна за всички комби-хладилници с височина 1,90 м и 2,00 м, енергиен клас А+++ и А+++. “

Стилните хладилници и техните функции можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари