IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо започнах да ходя на фитнес?

16 август 2016 09 00

Какви са ползите и какво е най-важно да знаем?

Снимка: adidas

Снимка: adidas

Като много жени, винаги съм търсила начин да изглеждам добре. Без значение дали става въпрос за студената зима, в която нося много дебели дрехи или за топлото лято, което позволява да заложа на тънка и къса феерична рокля, която да държи прохладно, стегнатото и добре оформено тяло винаги е било приоритет.

Разбира се, това е задача, която изисква определено отделено време и добро проучване на всички спортове, техните плюсове, минуси и необходима екипировка. В крайна сметка, ако ще правя нещо, то е добре да бъде както трябва

В началото основният критерии за спорт беше времето - организираните тренировки не винаги са подходящи, защото често се случва да остана до късно в офиса и задачата да съобрaзя графика си на практика се оказа невъзможна.

От всички спортове, които изпробвах, фитнесът се оказа най-добрият избор. По този начин сама определям кога да отида в залата и разпределих тренировките по най-удобния за мен график.

Ползите за добре оформеното тяло са основният плюс, който ме мотивира да започна да ходя на фитнес. Открих, че мога да тренирам всяка една част от тялото без да има риск от пренатоварване на дадени зони, а ефектът беше видим - много по-стегнати мускули, тонус и енергия.

Снимка: adidas

Ето и другите основни ползи, които ме накараха да ходя на фитнес:

1. Тялото ми се промени

Още след първите няколко тренировки усетих огромна разлика в тялото си. Усещам всеки един мускул на ръцете, краката, гърба и корема, а самочувствието ми се покачва все повече. Вече мога да кажа, че се чувствам добре в тялото си, изморявам се по-трудно и съм значително по-издръжлива физически.

2. Чувствам се по-добре

Енергията, която получавам след всяка тренировка ме кара да се чувствам много по-добре. Ходенето на фитнес ми помага да изразходвам негативните емоции и да съм в значително по-добро настроение през целия ден и дори мога да кажа, че се чувствам по-щастлива с активен начин на живот.

3. Спя по-добре

Няма спор, че изразходването на енергията и инвестицията на време във фитнес залата ми помогна да спя по-добре. Вече не се будя нощем, а сънят ми е плътен и дълбок през цялата нощ - нещо, което се отразява на бързото ми възстановяване и приливът на енергия през целия ден.

4. По-малко стрес

Натовареното ежедневие често е изпълнено с много стрес, който като че изчезва след тренировка във фитнеса. Чувствам се по-спокойна и със сигурност в по-голяма хармония със себе си.

5. Открих ползите на удобните маратонки

Една от най-важните ползи от ходенето на фитнес е фактът, че открих колко е важна екипировката и това да ми бъде удобно. След първите посещения разбрах, че най-същественият компонент от правилната и ползотворна тренировка са маратонките. Тъй като неизменна част от ефективните фитнес тренировки са т.нар кардио или тичане, спортните обувки трябва да осигуряват удобство, за да тичате правилно.

Ходя три пъти седмично на фитнес и задължително два дни тичам. Разбира се, през зимата правя това на пътечка, а през лятото - на открито.

Снимка: adidas

След дълго търсене на перфектните маратонки за фитнес и задължителното към него кардио, открих нужните критерии, които ще споделя от опит с вас:

- Маратонките трябва да имат мрежеста горна част - тя осигурява вентилацията и постоянната свежест на крака във фитнеса и при тичане

- Задължително трябва да осигуряват подвижност, да прилягат в зоната на свода и да придържат при всяка крачка

- Да бъдат с еластична подметка, която да може да се адаптира

Най-добрият модел, който превърна фитнес тренировките и кардиото в удоволствие е PureBOOST X на adidas. Тези марaтонки покриват всички критерии, които от опит открих, че са нужни за фитнес тренировките, а освен това отговарят и на изискванията на всяка съвременна жена - да отговарят на последните модни тенденции и да носят енергия от пръв поглед.

Снимка: adidas

Снимка: adidas

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

God ( преди 7 години )
Всъщност маратонките с дебели подметки увреждат краката, а не ги пазят. Прочетете за племето тараумара - супер маратонците и ще разберете защо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
meri ( преди 7 години )
На колко години си? И на колко започна да спортуваш?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар