IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трявна – домакин на Физиотерапевтична Конференция 2016

17 ноември 2016 12 43

Специалисти обсъдиха научния възход и технологичния прогрес в медицината

Трявна – домакин на Физиотерапевтична Конференция 2016

И тази година, по традиция, се състоя Националният конгрес по физиотерапия и рехабилитация. Домакин на събитието бе възрожденският град Трявна.

В хотел „Калина Палас“ (11-13 ноември) лекари и производители от цяла България се събраха в името на научния прогрес и човешкото здраве.

Конгресът успя да обедини видни учени и фирми, с доказан опит в областта на медицината. Той предостави поле за обмен на експертни мнения, както и възможност за демонстрации на практически решения по наболели проблеми.

Поради смущаващо нарастващия брой неврологични заболявания, нуждата от адекватна информация става все по-осезаема. Посрещането на тази нужда е и основна идея на конгреса.

Тазгодишното издание на събитието премина под наслов „Медицинската рехабилитация – задължителен етап в комплексното лечение при заболяванията на нервната система“. Акцентът бе поставен върху ролята на съвременните технологии в ефективното и пълноценно лечение на пациентите.


В рамките на форума бяха изнесени лекции от различни специалисти в сферата на физиотерапията и неврохирургията. Бяха проведени открити дискусии и демонстрации. Сред специалните гости бяха проф. д-р Е. Илиева, която откри конференцията с лекцията „Нови технологии в рехабилитацията“ и доц. д-р. И. Чавдаров, който презентира робот-асистираната терапия и рехабилитация при церебрална парализа.

Голям интерес сред присъстващите предизвика презентацията на БТЛ Индъстрийз на тема „Иновации във физиотерапията – Super Inductive System“. Презентацията, водена от д-р Силвия Паскалева, д. и. разкри революционна технология, която работи с високочестотно електромагнитно поле и може да се използва за многостранния лечебен ефект над тъканите.

БТЛ Индъстрийз, лидер в производството на медицинска апаратура от най-висок клас е генерален спонсор на събитието, за което получи и специално отличие – грамота.

Фирмата взе участие и с щанд, на който представи част от своите уреди (High Intensity Laser, TR-Therapy, Shockwave) и отговори на всички запитвания, свързани с високотехнологичните разработки, дело на компанията. Тазгодишният конгрес по инициатива на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация се превърна в уникално по рода си събитие за България, със съществен принос за развитието на съвременната медицина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари