IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 сутрешни ритуала за успешен и енергичен ден

1 февруари 2017 12 40

Прости, но много ефективни

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Сутрините са много важна част от деня. На всеки се е случвало да се успи и да се наложи бързо да премине през целия сутрешен ритуал, за да пристигне навреме на работа, където го очакват ежедневните отговорности.

Всичко това води до стрес още в самото начало на деня и силна умора и изтощение в края му.

Този порочен кръг може да се наруши, ако се събудим половин час по-рано и изпълним тези прости неща...

Да пропуснем проверката на телефона сутринта

Често срещан навик е, с иззвъняването на алармата сутрин, първо да проверим известията си. Дори и преди да сме се събудили напълно, вече сме заети със социалните мрежи. Вместо да губим ценни минути в самото начало на деня, по-добре да оставим тази задача за малко по-късно.

Чаша топла вода сутрин

Добре е да превърнем в ежедневие консумацията на чаша топла вода сутрин на празен стомах. По този начин се улеснява облекчаването на червата, като заедно с това се хидратира и организмът. За изчистване на токсините, към напитката може да се добавят и няколко капки лимонов сок.

Закуската не бива да се пренебрегва

Много е важно да хапнем нещо, преди да излезем от вкъщи сутринта. Всъщност, това трябва да се превърне в основен приоритет. Дори и да нямаме много време, все пак е добре да хапнем някакъв плод или да изпием чаша портокалов сок. За бърза закуска можем да сварим две яйца или да си приготвим купа овесени ядки.

Списъкът с нещата, които да свършим през деня, също е от полза

Докато чакаме закуската да стане готова, можем да нахвърляме на един лист онова, което се очаква да свършим през деня. По този начин организираме ума си и изготвяме план за деня, или поне чернова, което подпомага продуктивността ни.

Да не подценяваме силата на приятната музика

Щастливият ефект на любимата песен не закъснява – още с нейното начало се чувстваме изпълнени с енергия и сме по-бдителни. Чудесна идея е да изготвим плейлиста с любимите си песни, които да слушаме, докато закусваме, мием зъбите си или пътуваме към работа.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари