IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща от ежедневието, които помагат да отслабнем

7 март 2017 12 40

Защо е важно да излезем на слънце сутрин?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пролетта и лятото са все по-близо, което ни напомня, че е време да помислим за натрупаните килограми през зимните месеци. Понякога обаче, дори и да тръгваме с най-добрите намерения, придържането към определен хранителен и фитнес режим не са лесна задача.

Добрите новини са, че можем да приложим някои трикове в ежедневието си, с чиято помощ по-лесно да постигнем желаната цел.

1. Да поспим още малко

Когато желанието ни е да намалим теглото, ставането рано сутрин, за да приготвим храна или за да спортуваме, вероятно звучи като идеален план. Ако обаче се чувстваме уморени, защото не сме си набавили достатъчно сън, това по-скоро ще ни навреди.

Тогава сме склонни да ядем повече през деня. Освен това, недостигът на сън засяга хормоните в организма, които могат да забавят метаболизма.

2. Факторът физически упражнения

Някои предпочитат да изпълнят физическата си активност рано сутрин и това е чудесна стратегия за ускоряване на метаболизма през целия ден, синтезират се ендорфини и по този начин започваме деня с добро настроение.

Ако предпочитаме да извършваме физическата си активност по-късно през деня, не е задължително да се насочим към фитнеса. Дори и кратки упражнения в рамките на 10 минути йога или тичане, засилват метаболизма.

3. Да отворим завесите

Трябва да пуснем слънчевата светлина в стаята при първа възможност и да се насладим на една сутрешна разходка. Излагането на слънце „настройва“ биологичния часовник на организма, което също помага за засилване на метаболизма.

4. Да се хидратираме

Освен задължителната чаша ободряващо кафе сутрин, към нея е важно да добавим и чаша вода. По този начин се намалява подуването на корема, оставящо чувство на дискомфорт през целия ден.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари