IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да ядем за плосък корем и добро настроение?

11 април 2017 05 00

Сухата кожа също може да се повлияе с хранене

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Освен физическите упражнения, за да се радваме на добро здраве и красива фигура, от основно значение е как се храним. От храни за плосък корем до мазнини, подпомагащи сухата кожа, трябва да следим какво включваме в менюто си.

Овесени ядки за плосък корем

Ако се сблъскваме с проблеми с храносмилането, като подуване или дискомфорт след хранене, следва да обърнем внимание на количеството пшеница, което консумираме. Глутенът в нея може да отключва симптомите.

Затова е препоръчително да заменим зърнените култури от пшеница с такива от овес.

Студено пресовани мазнини за красива кожа

Сухата кожа може да се дължи на липсата на здравословни мазнини в хранителния режим. Един лесен начин за повишаване на нивата им е като консумираме студено пресовани масла, в това число от ленено семе или масла от авокадо.

Те са най-подходящи за салати, както и за топлите храни, към които се добавят веднага след готвене. Полезно е от тях да консумираме по две супени лъжици дневно.

За добро настроение – шоколад

Консумацията на шоколад наистина може да ни направи по-щастливи, а причината не е само захарта.

Какаото – основната съставка в шоколада, съдържа различни съединения, които подобряват настроението и повишават нивата на енергията. Такъв пример е теобромин.

За най-добри резултати е препоръчително да ядем по малко черен шоколад с ниско съдържание на захар.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари