IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хората на средна възраст – да ходят по-бързо

25 август 2017 07 20

Така ще намалят риска от тежки болести

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Британските здравни власти препоръчват на хората на средна възраст да ходят бързо, за да намалят риска от тежки болести, съобщи Би Би Си.

Само 10 минути бързо ходене на ден са много полезни за здравето, като намаляват риска от ранна смърт с 15 процента, от рак – с 20 процента, от деменция – с 30 процента, от сърдечносъдови заболявания – с 35 процента, от диабет – с 40 процента. Въпреки това повечето хора се движат все по-малко, след като навършат 40 години.

„Знам много добре, че справянето с приоритетите в ежедневието изтласква на заден план спортуването – каза д-р Джени Харис, заместник-директор на английската служба по обществено здравеопазване. – Въпреки това, ако човек отиде пеша до магазина или в обедната почивка ходи бързо 10 минути, ще удължи годините си в добро здраве“.

За да насърчат хората да се движат повече, британските здравни власти пускат безплатна апликация The Active 10. Тя помага на използващите я да включат повече движение в ежедневието си със съвети и мотивационни стимули.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари