Хората, които пушат марихуана, имат различна походка, като лактите, колената и раменете им се движат по друг начин, пише в. „Daily Mail“.

Изданието цитира проучване на университета в Южна Австралия. От него проличало, че редовните потребители на марихуана са по-стегнати в рамената, лактите им са по-гъвкави и имат по-пъргави колена.

Те се движат по-бързо в сравнение с хората, които не пушат марихуана. Специалистите откриха разлики в движенията, но не и в способността за пазене на равновесие между пушачите на трева и останалите хора.

Не били открити разлики и в неврологичните им функции. Австралийският екип изследвал 44 участници, по 22 от всяка страна, на които били извършени многобройни тестове за движение.

Колената на потребителите на марихуана постигали по-голяма скорост при ходене и лактите им се оказали по-гъвкави, за сметка на раменете.

Но тези разлики между пушачи и непушачи на марихуана били трудно доловими с просто око дори и от невролози специалисти по разстройства на двигателните функции.