IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голо тяло – здраво тяло: 4 причини да спим без дрехи

19 септември 2017 08 10

Дори може да свалим някой излишен килограм

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Какви са ползите от добрия нощен сън? По-добро здраве, по-добър сексуален живот, по-малко хронична болка от наранявания, по-ясна памет, по-добро настроение и още много други.

А как най-лесно да се сдобием с максималните ползи от съня? Според данни на проучване ключът е като спим голи. Това обаче практикуват едва 8% от хората.

Ето няколко причини, които могат да ни накарат да променим навиците си и да започнем да си лягаме голи, ако не сме сред тази малка група.

1. Спим по-добре

Когато спим по-добре, мозъкът също работи по-добре. Проучване в Университета в Рочестър установява, че спането позволява на мозъка да отстрани токсични протеини от мозъчните неврони. Те оказват негативно влияние върху способността ни да мислим и обработваме информацията.

Установено е също така, че за да получим най-добрия сън, трябва да се понижи температурата на кожата. Това може да се случи, когато не носим нищо, което да осигурява топлина, т. е. дрехи.

2. По-малко стресирани сме

Нуждаем се от адекватна почивка, за да можем да се възстановим от натрупаните умора и напрежение и да намалим нивата на стреса. А как да си починем най-добре? Като спим голи.

3. Отслабваме

Според изследване на националните здравни институти в САЩ поддържането на по-ниска температура на тялото „ускорява метаболизма, защото организмът образува повече кафява мазнина, за да се затопли“. Подобрява се също така и кръвообращението.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари