IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диетолози алармират: Диетите са опасни!

12 юли 2018 10 30

Съветват да се вслушаме в организма си и да спортуваме

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

За пореден път диетолози предупреждават колко опасни могат да бъдат диетите. Строгите диети с лишаване на организма от основни хранителни вещества всъщност вредят на здравето и психиката, пише Лайф.

Американски специалисти по здравословно хранене се позовават на анализ и десетки изследвания, свързани със спазване на строги диети. Резултатите показват, че освен намаления индекс на телесна маса, са налице също странични ефекти, като нарушен обмен на веществата.

При това водещите американски диетолози мислят, че проследяването на нивото на ситост, що се отнася до приема на обичайни хранителни продукти, и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма без строги диети, при които консумацията на някои храни е забранена.

Диетолози съветват всеки да се вслуша в собствения си организъм и да консумира всичко, но без да преяжда или да злоупотребява с някои продукти.

Това ще доведе до много по-добри резултати, отколкото посещенията на лекарски кабинети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари