IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сушените сливи помагат за по-лесно отслабване

5 юни 2014 14 19

Те потискат апетита

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

На всеки човек се е случвало да се почувства гладен в най-неподходящия момент. Момент, в който няма нищо полезно и подходящо за хапване около себе си.

Обикновено тогава той посяга към най-леснодостъпната, но нездравословна храна. Това не е препоръчително по принцип и напълно забранено по време на диета. Ето защо човек трябва да намери решение на проблема с необуздания глад.

Шепа сушени сливи може би са ключът към укротяване на апетита. Проучване показва, че хора, които консумират тези сушени плодове, губят от своето тегло.

Въпреки препоръките на специалисти да не се ядат много сушени плодове, тъй като съдържат по-голямо количество захар – явно сушените сливи могат да направят спазването на диета по-лесно.

Ако вие самите искате да опитате действието на сушените сливи, препоръчително е да започнете с малки количества (15 сливи за мъже и 12 за жени).

По този начин ще сведете до минимум стомашните проблеми. Резултатите от проучването показват, че участниците загубили по 2 килограма в продължение на три месеца, след като всеки ден консумирали сушени сливи.

Данните показват, че отслабването се ускорява към края на периода. Освен това участниците изпитвали по-малък глад, вероятно заради голямото количество фибри, които се съдържат в плода.

Според специалисти благоприятният ефект от консумацията на сини сливи върху теглото надхвърля „щетите“ от тяхното захарно съдържание, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари