IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое е най-опасното време за килограмите ви?

7 октомври 2014 06 31

Научете се На контрол в тези лабилни моменти!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има моменти, в които спираме да мислим за излишните калории и се поддаваме на емоцията. Тогава поглъщаме най-калоричните и вредни храни, без много да му мислим, но час след това вече съжаляваме.

Сп. „Апетит“ сподели най-опасните моменти за женското тегло. Запомнете ги добре, за да можете да упражните самоконтрола си, когато настъпят:

Специални поводи

Думата „специален“ може да ви накара да направите завой от режима си и да посегнете към тортите, сладките и други изкушения. Не забравяйте обаче, че специалните поводи може да намерите във всичко, тогава за каква диета и режим говорим?

Ако приятелка има рожден ден и му отпуснете края веднъж този месец – няма проблем. Но вие постоянно сте заобиколени от хора и може да се окаже, че през ден някой ваш близък има рожден ден. Всички тези дни ли са специални поводи?

Помислете си добре какво за вас е „специално“ – ако се случва повече от веднъж в месеца, то определено не е.

Емоционални кризи

Изнервени сте, тъжни сте, имате да решите тежка задача – всичко това ви кара да преодолеете тежката емоция с храна. Не го правете! Ако искате да се разсеете за момент, по-добре се разходете, потренирайте дори за 10 минути. Или вземете от хладилника нещо сладко, но здравословно – плодова салата, плодово мляко, дори шейк (но без излишни подсладители освен самия плод и мляко).

Преди цикъл

Този момент е сред най-опасните, защото говорят хормоналните промени в тялото ви и трудно може да им се противопоставите. Когато цикълът ви наближи, изпразнете къщата от всичко сладко и мазно. Е, може да си позволите едно блокче шоколад, но нека бъде едно!

Награда

Когато преодолеете някаква трудност успешно, искате да се наградите. Нормално е, заслужили сте го! Вместо да се тъпчете с храна, по-добре отидете на шопинг. Придобивката ви ще ви радва по-дълго време и ще ви напомни за какво сте работили (ограничения, спорт) толкова време, когато се погледнете в огледалото.

15 ч.

Хапнали сте преди 2-3 часа, работата в офиса върви монотонно и усещате, че буквално ще заспите на бюрото. Тонусът ви е нисък и тялото ви търси автоматично храна. Излъжете го – с течност. Сега е моментът за малко кофеин, а не за чипса и чийзкейка

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари