IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да направите преди обед, за да отслабнете

11 декември 2014 09 15

Малки стъпки за голям успех

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако сте от хората, които водят борба срещу килограмите, вероятно вече сте изчели много неща по темата. Запознати сте с идеята, че трябва да се храните здравословно и да тренирате достатъчно, за да постигнете своята мечтана фигура.

Още един полезен съвет в случая е да се съсредоточите върху отслабването преди обед. Причина за това е фактът, че по това време от денонощието човек се чувства по-енергизиран и фокусиран, и по-лесно следва своите навици.

Не бива да пренебрегвате и психологическия аспект: когато започнете деня си, изпълнявайки своите задачи, много по-трудно ще ви бъде да ги отложите за по-късно или да не ги направите изобщо.

Ето и няколко малки стъпки, които трябва да правите преди 12:00 и които със сигурност ще ви приближат към успеха:

1. Спете достатъчно. Разбира се, това не означава да се успивате всеки ден и да закъснявате за работа. Осигурете си половин час повече сън обаче и ще усетите разликата. Когато не се чувствате достатъчно отпочинали, има по-голяма вероятност да се храните повече през деня. Освен това някои проучвания показват, че недостатъчният сън обърква някои хормони, които влияят негативно върху метаболизма.

2. Насладете се на слънцето (когато го има). Махнете завесите или щорите възможно най-скоро, след като сте се събудили. UV светлината дава настроение, действа освежаващо и тонизиращо. Освен това според скорошно изследване хората, които се излагат по-често на слънце, имат по-нисък индекс на телесна маса. Според учените това е така, тъй като слънчевите лъчи помагат за синхронизирането на вашия вътрешен часовник и за засилването на метаболизма ви.

3. Закусвайте правилно. Здравословната закуска може да ви даде енергия и чувство на ситост, което пък да укроти вашия апетит за вредна храна по-късно през деня. Подходящи идеи за закуска: яйца и пълнозърнест тост или кисело мляко с плодове.

4. Също така пийте своята закуска. Консумирането на твърда храна засилва вашето чувство на ситост, но хидратирането с чаша вода също е много полезно. Ако ви се пие сок, по-добре прибавете към водата си парче лимон или лайм. По този начин ще създадете плодов вкус – без захар и добавени калории.

5. Тренирайте, макар и за кратко. Вече нямате оправдание за пропускането на тренировките сутрин – дори 10 минути разтягане, йога или тичане на едно място ще тонизира вашето тяло и ще забърза метаболизма ви за целия ден.

6. Ходете през поне една част от пътя за работа. Дори да имате тази възможност – не спирайте колата си точно пред входа на работата си, а си оставете известно разстояние за вървене. Същото важи и за хората, които се движат с градския транспорт. Ходенето пеша ще ви помогне да изгорите няколко калории и ще се отрази добре на вашия метаболизъм.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари